کدو سبز


کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که خیلی هم ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.
در طب سنتی، اعتقاد بر این است که کدو سبز مانند سایر کدوها، طبع سرد و تری دارد و به همین دلیل زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل و آبغوره، جزو مصلحات این صیفی آبدار و کم‌کالری محسوب می‌شوند.
یکی از مهم‌ترین خواص کدو سبز، ملین و مدر بودن آن است. از این رو مصرف آن به‌صورت خام یا بخارپز به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود. کدو سبز، آب فراوانی دارد و برای رفع تشنگی و باز کردن انسداد عروق هم می‌تواند مفید باشد.
کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که دارای طعم تند و تیز و شیرینی با هم است.
این گیاه به رنگ های سبز و زرد در دسترس می باشد.
کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود.
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد.
این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند.
از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و... اشاره کرد.

• كدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ويتامين C ، حاوي آنتي‌اكسيدان قويمي‌باشد و ضد التهاب است.
• در درمان برخي از بيماري‌هاي ناشي از كمبود ويتامين C مانند اسكوربوت موثر است.
• از ابتلا به بيماري ام‌.اس پيشگيري مي‌كند.
• به خاطر داشتن آب فراوان (بيش از 98 درصد) مي‌تواند براي افرادي كه داراي رژيم غذايي هستند، ماده غذايي مناسبي باشد.
• كدو سبز داراي مقدار مفيدي فولات، پتاسيم و ويتامين A است كه بدن به آن‌ها نياز دارد.
• كدو سبز داراي ويتامين C و لوتئين است كه هر دوي آن‌ها براي چشم مفيد مي‌باشند.
• از لحاظ طب قديم، سرد و خنك كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي‌كند.
• تخم كدوي خام، كرم روده را دفع مي‌كند و براي رفع يبوست و اختلالات گوارشي مفيد است.
• پوست خشك شده آن براي درمان بواسير و خونريزي معده و روده مفيد است.
• كدو و تخم آن در پيشگيري از سرطان ريه بسيار موثر است.
• براي زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، تخم كدو را مصرف كنيد.
• سرفه را درمان مي‌كند و روغن آن براي رفع دل‌پيچه مفيد است.

کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است.
آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.
بیشتر مواد مغذی موجود در کدو سبز به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد.
کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.
به این ترتیب کدو سبز یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.
کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.
کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.

دیگر فواید:
علاوه بر خواص متعدد و مفید کدو سبز بر سلامتی، این سبزی به عنوان عضو اصلی و یا اجزای جدایی ناپذیر سالادها، خورش ها، سوپ ها و... به کار برده می شود.
این موضوع آزمایش شده است که افزودن کدو سبز به نان ها و کلوچه ها، آن ها را سه برابر مرطوب تر و لطیف تر می کند.
کدو سبز معمولاً از آن دسته موادی است که در تمام مدت سال، یا حداقل بیشتر آن، در اختیار و در دسترس شما است پس آن را به طور مرتب در غذاهای تان استفاده کنید تا از بیماری ها در امان باشید.



غذاهایی که کدو سبز در آنها کاربرد دارد!
گراتن کدو و گوجه فرنگی پنکیک کدوسبز کشک کدو کرمانی بادمجان رژیمی کدو شکم پر




کلم بروکلی

نام بروکلی از کلمه لاتین (brachium) گرفته شده است که در زبان لاتین به معنای شاخه می باشد. بروکلی در ابتدا در ایالت کالابریای ایتالیا رشد کرد و نام کالابریز به آن داده شد و بعدها بر آم نام بروکلی


خواص مواد


مشاهده همه ...






فتوش لبنانی

فتوش یک سالاد نونی شامی است که از مخلوط شدن تکه‌های سرخ شدهٔ پیتا، سبزی و تره‌بار درست می‌شود.فتوش جزو خانوادهٔ غذا‌های فتات یا فتا که نان خشک پایهٔ اصلی آنهاست.
در فتوش با توجه به فصل و مزه، سبزیجات و گیاهان مختلفی وجود دارد. در مقایسه با تبوله، سبزیجات در تکه‌های نسبتا بزرگی خرد می‌شوند. معمولا در فتوش از سماق استفاده می‌شود تا مزه‌ای ترش ایجاد کرد.


ویژه ها

رست بیف
ارسال : chef somi
قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
میگو پفکی
ارسال : مامان پری
خامه ترش
ارسال : chef somi
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی





خامه ترش

خامه ترش نوعی سس با ترکیب مساوی از ماست و خامه است که برای انواع کیک ، شیرینی ، غذاهای گوشتی ، سیب زمینی ، سبزیجات و … کاربرد دارد و علاوه بر دارا بودن طعمی لذیذ در هضم سریع تر و بهتر غذا موثر است.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 71492
 
ندا سروستانی
امتياز : 56394
 
golara valianpour
امتياز : 28673
 
شف سارا
امتياز : 27275
 
سحر ناز
امتياز : 19219


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394