سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
كشك و بادمجان رژيمى سالا‌ ‌‌د سزار خوراک مرغ تریاکی لازانیا اسفناج شوری قارچ ترشی زیتون مخلوط پاستا با سس گوشت تند خوراک مرغ ماستی رست بیف باقلوای گوشت رول پنیر سالاد سیب زمینی گراتن سیب زمینی و قارچ بادمجان شکم پر قارچ سوخاری اش رشته سالاد پانزانلا پیتزا سبزیجات کوفته کاشونی سوپ رژیمی مرغ و کدو خوراک ماهیچه سس سیر سوپ جو همبرگر ویژه فلافل آبادان دیپ بادمجان رول کالباس و اسفناج نان سیر اسنک اسفناج ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا فتوچینی ناپولیتانا ته چین اسفناج باباقانوش رول مرغ و ژامبون مرغ فری رژیمی سالمون با سس خردل عسلی ناگت گیاهی گراتن مرغ سوپ کلم رژیمی آش رشته مرغ شکم پر گل کلم سوخاری  سالاد یونانی (horiatiki) کیک باقلوا ژیگو املت کدو املت پنیر کشک بادمجون ساندویچ ترکی سوپ ایتالیایی موساکا یونانی بروشتای میگو و پنیر سس تارتار بوقلمون برشته (roast turkey) کباب ترکی کوفته انار و پسته بادمجان رژیمی میرزاقاسمی پاستا آلفردو تارت گوشت مرغ لیمو وعسل بورانی اسفناج و پنیر خامه ای کشک کدو کرمانی استیک با سس قارچ میگو پفکی قطاب گوشت جوجه تابه ای ناگت مرغ پنیری فرنچ چاکلت موس سوپ کدوحلوایی سوپ مینسترونه سالاد ژامبون آدانا کباب کوکو مرغ جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست ترشی مشهدی کالباس مرغ خانگی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج رولت گوشت ساده سالسا اسپاگتی بروشتای هویج ماست کدو دنده کباب با سس پرتقال چیلی پنکیک کدوحلوایی ماهی قزل آلا با سس مرزه گراتن کدو و گوجه فرنگی پاستا پنه سبزیجات سوفله سیب زمینی و گوشت موس انار پنه با سس آلفردو رانچ سس (ranch Sauce) سس پستو کتف کبابی با سس عسل و خردل خورش بامیه باقلاقاتق ترشی بندری




عدس

عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ


خواص مواد


مشاهده همه ...






رولت خامه ای

کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوه‌های تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده می‌شود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده می‌شود.


ویژه ها

شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi





قرابیه

قرابیه (به آذری: قورابیه) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه(البته به شکلی متفاوت از تبریز) پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 251133
 
ندا سروستانی
امتياز : 153842
 
golara valianpour
امتياز : 111160
 
شف سارا
امتياز : 104384
 
سحر ناز
امتياز : 72198


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394