سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
کوفته کاشونی سوپ کدوحلوایی تارت گوشت سوپ ایتالیایی باباقانوش خوراک سینه مرغ با سس اسفناج ته چین اسفناج کالباس مرغ خانگی باقلوای گوشت استیک با سس قارچ اسنک اسفناج ترشی بندری پاستا پنه سبزیجات پنکیک کدوحلوایی سالسا اسپاگتی سوپ جو گراتن کدو و گوجه فرنگی ترشی مشهدی ترشی زیتون مخلوط گراتن مرغ  سالاد یونانی (horiatiki) بورانی اسفناج و پنیر خامه ای ژیگو دیپ بادمجان سالا‌ ‌‌د سزار همبرگر ویژه سالاد ژامبون سس تارتار آش رشته ماهی قزل آلا با سس مرزه سس سیر گل کلم سوخاری نان سیر دنده کباب با سس پرتقال چیلی سوپ رژیمی مرغ و کدو ساندویچ ترکی مرغ شکم پر ناگت گیاهی کشک کدو کرمانی کوفته انار و پسته سوفله سیب زمینی و گوشت کوکو مرغ سالاد پانزانلا موساکا یونانی ماست کدو اش رشته بادمجان رژیمی پاستا با سس گوشت تند سوپ مینسترونه کشک بادمجون فلافل آبادان سالمون با سس خردل عسلی خورش بامیه رست بیف ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا فتوچینی ناپولیتانا پاستا آلفردو خوراک ماهیچه خوراک مرغ ماستی پنه با سس آلفردو جوجه تابه ای خوراک مرغ تریاکی فرنچ چاکلت موس رول کالباس و اسفناج املت کدو املت پنیر کباب ترکی رول پنیر آدانا کباب كشك و بادمجان رژيمى بروشتای هویج میگو پفکی سس پستو موس انار پیتزا سبزیجات سالاد سیب زمینی بوقلمون برشته (roast turkey) کیک باقلوا گراتن سیب زمینی و قارچ سوپ کلم رژیمی بادمجان شکم پر بروشتای میگو و پنیر رول مرغ و ژامبون میرزاقاسمی جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست مرغ فری رژیمی مرغ لیمو وعسل لازانیا اسفناج رانچ سس (ranch Sauce) کتف کبابی با سس عسل و خردل باقلاقاتق قطاب گوشت ناگت مرغ پنیری قارچ سوخاری رولت گوشت ساده شوری قارچ




کرفس

کَرَفْس گیاهی است با نام علمی Apium graveolens. این گیاه در آشپزی کاربرد داردو ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد.
کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم می‌باشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید می‌باشند. کرفس


خواص مواد


مشاهده همه ...






ژیگو

ژیگو ، غذایی فرانسوی است که از گوشت ران گوساله یا گوسفندی درست میشود


ویژه ها

خامه ترش
ارسال : chef somi
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
رست بیف
ارسال : chef somi
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k





قارچ سوخاری

قارچ سوخاری به عنوان دیش ساید برای خوراک های شما






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 195013
 
ندا سروستانی
امتياز : 123944
 
golara valianpour
امتياز : 86883
 
شف سارا
امتياز : 80556
 
سحر ناز
امتياز : 56613


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394