سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
کتف کبابی با سس عسل و خردل ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا بادمجان شکم پر سالا‌ ‌‌د سزار سوپ کدوحلوایی اسنک اسفناج میگو پفکی کباب ترکی فرنچ چاکلت موس ناگت مرغ پنیری گل کلم سوخاری سوپ جو بروشتای هویج سوپ ایتالیایی قارچ سوخاری میرزاقاسمی جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست سالسا اسپاگتی اش رشته شوری قارچ کوفته انار و پسته پاستا آلفردو ژیگو سالاد ژامبون جوجه تابه ای پیتزا سبزیجات ساندویچ ترکی املت پنیر خورش بامیه گراتن سیب زمینی و قارچ رول کالباس و اسفناج بادمجان رژیمی سوپ کلم رژیمی باقلوای گوشت کالباس مرغ خانگی پاستا با سس گوشت تند پنکیک کدوحلوایی موساکا یونانی کیک باقلوا فلافل آبادان مرغ فری رژیمی همبرگر ویژه سوپ رژیمی مرغ و کدو بوقلمون برشته (roast turkey) نان سیر سالاد سیب زمینی ماهی قزل آلا با سس مرزه رول مرغ و ژامبون خوراک سینه مرغ با سس اسفناج خوراک ماهیچه کشک کدو کرمانی خوراک مرغ ماستی دنده کباب با سس پرتقال چیلی تارت گوشت مرغ لیمو وعسل بروشتای میگو و پنیر استیک با سس قارچ فتوچینی ناپولیتانا سوپ مینسترونه املت کدو رانچ سس (ranch Sauce) پنه با سس آلفردو ناگت گیاهی پاستا پنه سبزیجات کوفته کاشونی باقلاقاتق گراتن کدو و گوجه فرنگی ترشی زیتون مخلوط سس سیر رول پنیر  سالاد یونانی (horiatiki) لازانیا اسفناج رولت گوشت ساده مرغ شکم پر سالمون با سس خردل عسلی ماست کدو سس پستو خوراک مرغ تریاکی گراتن مرغ ترشی بندری کوکو مرغ دیپ بادمجان باباقانوش قطاب گوشت آش رشته ته چین اسفناج موس انار كشك و بادمجان رژيمى سالاد پانزانلا سوفله سیب زمینی و گوشت بورانی اسفناج و پنیر خامه ای کشک بادمجون رست بیف آدانا کباب ترشی مشهدی سس تارتار




سیر

سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه


خواص مواد


مشاهده همه ...






سیب زمینی تنوری

سیب زمینی تنوری یک میان وعده یا پیش غذای مناسب است که با توجه به ذائقه و سلیقه خود با انواع مواد میتوانید آنرا سرو کنید.


ویژه ها

سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
رست بیف
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل





ته چین با زرشک و خلال پسته و بادام

ته چین مرغ یکی از غذاهای شیک و مجلسیه که مناسب برای مجالس و مهمانیهاست و باعث رنگین شدن سفره شما میشه.ته چین دستور پختهای مختلفی داره اما چیزی که توی همشون مشترکه شکل قالبی برنج و ته دیگ خوشرنگ اونه،اگه تا حالا از درست کردنش میترسیدین باید بهتون بگم که ترسو کنار بذارین و دست به کار شین.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 220984
 
ندا سروستانی
امتياز : 137973
 
golara valianpour
امتياز : 98449
 
شف سارا
امتياز : 91588
 
سحر ناز
امتياز : 63898


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394