سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
پنکیک کدوحلوایی املت کدو رست بیف باباقانوش سس پستو شوری قارچ فرنچ چاکلت موس گراتن مرغ مرغ لیمو وعسل  سالاد یونانی (horiatiki) گل کلم سوخاری تارت گوشت آش رشته مرغ شکم پر جوجه تابه ای پاستا آلفردو ترشی مشهدی كشك و بادمجان رژيمى همبرگر ویژه بادمجان شکم پر سالاد پانزانلا دنده کباب با سس پرتقال چیلی بادمجان رژیمی ترشی بندری سالاد ژامبون سالسا اسپاگتی ته چین اسفناج سوپ جو خوراک سینه مرغ با سس اسفناج کوکو مرغ ساندویچ ترکی باقلاقاتق کباب ترکی اش رشته سس تارتار خوراک ماهیچه رول پنیر باقلوای گوشت سوپ مینسترونه دیپ بادمجان خورش بامیه کشک بادمجون موس انار آدانا کباب اسنک اسفناج ترشی زیتون مخلوط خوراک مرغ تریاکی املت پنیر ناگت گیاهی رولت گوشت ساده ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا کیک باقلوا بروشتای هویج پیتزا سبزیجات موساکا یونانی لازانیا اسفناج گراتن سیب زمینی و قارچ سوپ کدوحلوایی نان سیر سوپ کلم رژیمی استیک با سس قارچ سوپ رژیمی مرغ و کدو سالا‌ ‌‌د سزار فلافل آبادان ماهی قزل آلا با سس مرزه جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست کشک کدو کرمانی ناگت مرغ پنیری مرغ فری رژیمی سالاد سیب زمینی سس سیر میرزاقاسمی کوفته انار و پسته رول کالباس و اسفناج قطاب گوشت سالمون با سس خردل عسلی میگو پفکی فتوچینی ناپولیتانا بروشتای میگو و پنیر ژیگو سوپ ایتالیایی رانچ سس (ranch Sauce) پنه با سس آلفردو پاستا با سس گوشت تند کتف کبابی با سس عسل و خردل کالباس مرغ خانگی پاستا پنه سبزیجات بوقلمون برشته (roast turkey) بورانی اسفناج و پنیر خامه ای خوراک مرغ ماستی سوفله سیب زمینی و گوشت گراتن کدو و گوجه فرنگی ماست کدو رول مرغ و ژامبون کوفته کاشونی قارچ سوخاری




فلفل قرمز

فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید. میوه این گیاه به صورت


خواص مواد


مشاهده همه ...






بروشتای میگو و پنیر

بروشتا یک پیش غذای ایتالیاییه که نان برشته به همراه سیر و روغن زیتون بیس این پیش غذاست و با تاپرهای مختلف و دلخواه سرو میشه
در پستهای بعدی بروشتا با تاپرهای دیگه هم میذارم براتون.


ویژه ها

رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
رست بیف
ارسال : chef somi
رست بیف
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi





قارچ سوخاری

قارچ سوخاری به عنوان دیش ساید برای خوراک های شما






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 71490
 
ندا سروستانی
امتياز : 56394
 
golara valianpour
امتياز : 28673
 
شف سارا
امتياز : 27275
 
سحر ناز
امتياز : 19219


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394