سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
پاستا با سس گوشت تند همبرگر ویژه سوپ مینسترونه ناگت گیاهی کشک کدو کرمانی موس انار سوپ کدوحلوایی رول مرغ و ژامبون سوپ کلم رژیمی سالاد پانزانلا سوپ ایتالیایی خوراک مرغ ماستی سوپ رژیمی مرغ و کدو بادمجان شکم پر باقلاقاتق استیک با سس قارچ کشک بادمجون گراتن کدو و گوجه فرنگی ترشی مشهدی سس تارتار کیک باقلوا فرنچ چاکلت موس آش رشته ته چین اسفناج سوپ جو ناگت مرغ پنیری کوکو مرغ رول پنیر باقلوای گوشت سالا‌ ‌‌د سزار سالمون با سس خردل عسلی رولت گوشت ساده سوفله سیب زمینی و گوشت نان سیر املت کدو پاستا پنه سبزیجات پنه با سس آلفردو مرغ شکم پر ترشی زیتون مخلوط فلافل آبادان کوفته کاشونی مرغ لیمو وعسل گراتن مرغ كشك و بادمجان رژيمى بروشتای میگو و پنیر کباب ترکی قارچ سوخاری گل کلم سوخاری ماهی قزل آلا با سس مرزه خورش بامیه رست بیف ساندویچ ترکی جوجه تابه ای کتف کبابی با سس عسل و خردل سالاد سیب زمینی خوراک مرغ تریاکی بورانی اسفناج و پنیر خامه ای سالاد ژامبون مرغ فری رژیمی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج سس سیر اسنک اسفناج سالسا اسپاگتی فتوچینی ناپولیتانا باباقانوش بادمجان رژیمی ماست کدو دیپ بادمجان پنکیک کدوحلوایی گراتن سیب زمینی و قارچ ژیگو لازانیا اسفناج بروشتای هویج ترشی بندری میگو پفکی کالباس مرغ خانگی جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست سس پستو پیتزا سبزیجات دنده کباب با سس پرتقال چیلی  سالاد یونانی (horiatiki) رول کالباس و اسفناج املت پنیر بوقلمون برشته (roast turkey) رانچ سس (ranch Sauce) کوفته انار و پسته قطاب گوشت تارت گوشت پاستا آلفردو آدانا کباب اش رشته ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا شوری قارچ خوراک ماهیچه موساکا یونانی میرزاقاسمی




جو

جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین،


خواص مواد


مشاهده همه ...






سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad)

رایس نودل نوعی ورميشله که در خيلي از غذاهاي كشورهاي آسياي جنوب شرقي كاربرد داره.
این سالاد یه ترکیب خوشمزه است که سریع هم آماده میشه و به عنوان یه وعده غذایی هم میشه ازش استفاده کرد
با کم و زیاد کردن سبزیجات مختلف به این رسپی میتونین انواع مدل های این سالاد رو داشته باشین


ویژه ها

حمص اسفناج
ارسال : chef somi
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری





رولت خامه ای

کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوه‌های تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده می‌شود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده می‌شود.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 150992
 
ندا سروستانی
امتياز : 100449
 
golara valianpour
امتياز : 65988
 
شف سارا
امتياز : 60763
 
سحر ناز
امتياز : 43019


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394