سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
كشك و بادمجان رژيمى پاستا با سس گوشت تند سالسا اسپاگتی پنکیک کدوحلوایی کالباس مرغ خانگی بروشتای میگو و پنیر سوفله سیب زمینی و گوشت بوقلمون برشته (roast turkey) گراتن سیب زمینی و قارچ سالاد پانزانلا موساکا یونانی کشک بادمجون همبرگر ویژه رول کالباس و اسفناج سوپ کدوحلوایی سس تارتار لازانیا اسفناج خورش بامیه پاستا پنه سبزیجات میگو پفکی گل کلم سوخاری کوفته انار و پسته ناگت گیاهی جوجه تابه ای فتوچینی ناپولیتانا باباقانوش  سالاد یونانی (horiatiki) سوپ رژیمی مرغ و کدو رانچ سس (ranch Sauce) آدانا کباب کتف کبابی با سس عسل و خردل ترشی بندری رست بیف ته چین اسفناج باقلاقاتق گراتن مرغ پاستا آلفردو سس پستو موس انار مرغ فری رژیمی میرزاقاسمی مرغ لیمو وعسل سوپ مینسترونه خوراک ماهیچه مرغ شکم پر خوراک سینه مرغ با سس اسفناج پیتزا سبزیجات ترشی مشهدی جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست کیک باقلوا استیک با سس قارچ قارچ سوخاری ناگت مرغ پنیری سالمون با سس خردل عسلی رول پنیر ترشی زیتون مخلوط اش رشته کوفته کاشونی ماهی قزل آلا با سس مرزه تارت گوشت بادمجان شکم پر املت پنیر سالاد سیب زمینی ژیگو کباب ترکی املت کدو ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا رولت گوشت ساده دنده کباب با سس پرتقال چیلی سس سیر فرنچ چاکلت موس نان سیر فلافل آبادان گراتن کدو و گوجه فرنگی سالا‌ ‌‌د سزار دیپ بادمجان ماست کدو سالاد ژامبون بادمجان رژیمی خوراک مرغ ماستی سوپ جو ساندویچ ترکی باقلوای گوشت سوپ ایتالیایی آش رشته کشک کدو کرمانی اسنک اسفناج رول مرغ و ژامبون کوکو مرغ بورانی اسفناج و پنیر خامه ای قطاب گوشت خوراک مرغ تریاکی پنه با سس آلفردو سوپ کلم رژیمی بروشتای هویج شوری قارچ




برگ بو

درخت یا درختچه برگ بو گياهی معطر است که اغلب در غذاهای مديترانه ایی مورد استفاده قرار مي گيرد. برگ های تازه ، بو و طعم ملايمی دارد و چند هفته پس از برداشت و خشک شدن به طعم و


خواص مواد


مشاهده همه ...






مافین ژامبون و پنیر

وقتی اسم مافین میاد همه یاد مهمانی میفتن. مافین ژامبون و پنیر هم یه فینگر فود خوشمزست که سریع هم آماده میشه. ژامبون رو که همه دوست دارن. پنیر هم همنطور. پس ترکیبشون معلومه که خیلی خوشمزه میشه.


ویژه ها

مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
خامه ترش
ارسال : chef somi





اشترودل هات داگ

درست کردن فست فود توی خونه لذت داره و سالمتره،چون توی انتخاب مواد با کیفیت دقت میکنین!این اشترودل هم یه فست فوده و میتونین به عنوان فینگرفود در سایزهای کوچکتر ازش استفاده کنین.نوش جان...






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 102576
 
ندا سروستانی
امتياز : 74202
 
golara valianpour
امتياز : 42621
 
شف سارا
امتياز : 39296
 
سحر ناز
امتياز : 27742


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394