سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
دنده کباب با سس پرتقال چیلی باباقانوش خوراک سینه مرغ با سس اسفناج رانچ سس (ranch Sauce) سالاد سیب زمینی پیتزا سبزیجات جوجه تابه ای تارت گوشت مرغ فری رژیمی نان سیر املت پنیر ترشی زیتون مخلوط دیپ بادمجان سوپ جو ته چین اسفناج باقلوای گوشت پنکیک کدوحلوایی آش رشته بادمجان شکم پر گراتن مرغ میگو پفکی سالمون با سس خردل عسلی سوپ کدوحلوایی سوپ مینسترونه خوراک مرغ ماستی باقلاقاتق پاستا پنه سبزیجات کوکو مرغ ترشی مشهدی فرنچ چاکلت موس سس پستو مرغ شکم پر رول مرغ و ژامبون ساندویچ ترکی سالاد پانزانلا گراتن سیب زمینی و قارچ بورانی اسفناج و پنیر خامه ای کتف کبابی با سس عسل و خردل اسنک اسفناج املت کدو موس انار قطاب گوشت پاستا با سس گوشت تند کشک بادمجون استیک با سس قارچ ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا گل کلم سوخاری رست بیف سس سیر سالسا اسپاگتی ناگت مرغ پنیری  سالاد یونانی (horiatiki) رول پنیر سالا‌ ‌‌د سزار قارچ سوخاری موساکا یونانی خورش بامیه فتوچینی ناپولیتانا ژیگو گراتن کدو و گوجه فرنگی کباب ترکی پنه با سس آلفردو کیک باقلوا جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست اش رشته بروشتای میگو و پنیر بوقلمون برشته (roast turkey) میرزاقاسمی کشک کدو کرمانی ماست کدو ترشی بندری رولت گوشت ساده کوفته کاشونی کالباس مرغ خانگی سالاد ژامبون سوپ کلم رژیمی فلافل آبادان رول کالباس و اسفناج خوراک ماهیچه کوفته انار و پسته مرغ لیمو وعسل همبرگر ویژه شوری قارچ سوپ رژیمی مرغ و کدو سوپ ایتالیایی پاستا آلفردو خوراک مرغ تریاکی آدانا کباب كشك و بادمجان رژيمى بادمجان رژیمی ناگت گیاهی بروشتای هویج لازانیا اسفناج سوفله سیب زمینی و گوشت سس تارتار ماهی قزل آلا با سس مرزه




لوبیا سفید

لوبیاسفید که به‌خاطر شکل و شمایلش به آن لوبیای فلفلی یا لوبیای کلیوی هم می‌گویند، بومی نواحی شمالی کشور هند است. این ‏لوبیا در بین آمریکایی‌ها طرفداران بسیاری دارد‎.‎

خواص :‏
• لوبیا سفید از نظر طب قدیم معتدل


خواص مواد


مشاهده همه ...






قرابیه

قرابیه (به آذری: قورابیه) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه(البته به شکلی متفاوت از تبریز) پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.


ویژه ها

خامه ترش
ارسال : chef somi
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
ژیگو
ارسال : chef somi
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری





چای سرد (ice tea)

چای سرد حرارت و التهاب درونی را کاهش می دهد و اثری شبیه به هندوانه دارد، اما طبع سرد ندارد و می تواند در تنوع و طعمهای مختلف لیمویی، وانیلی، توت فرنگی و غیره سرو شود. اگر به خوردن چای به صورت سنتی و داغ عادت دارید بهتر است یکی دوبار چای سرد را امنحان کنید تا ذائقه تان با آن آشنا شود. حتما عضو ثابت رژیم غذاییتان خواهد شد.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 90580
 
ندا سروستانی
امتياز : 67528
 
golara valianpour
امتياز : 37386
 
شف سارا
امتياز : 34582
 
سحر ناز
امتياز : 24447


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394