سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
سوپ کدوحلوایی موس انار سالمون با سس خردل عسلی بورانی اسفناج و پنیر خامه ای باباقانوش مرغ فری رژیمی ماست کدو شوری قارچ خورش بامیه سوپ رژیمی مرغ و کدو سوپ ایتالیایی کالباس مرغ خانگی سوفله سیب زمینی و گوشت سالاد سیب زمینی دنده کباب با سس پرتقال چیلی اش رشته سالاد پانزانلا سس پستو سس سیر کتف کبابی با سس عسل و خردل قطاب گوشت بروشتای میگو و پنیر ماهی قزل آلا با سس مرزه کیک باقلوا گراتن مرغ استیک با سس قارچ خوراک مرغ تریاکی ترشی بندری کشک بادمجون بادمجان شکم پر باقلوای گوشت رولت گوشت ساده جوجه تابه ای پاستا آلفردو  سالاد یونانی (horiatiki) میرزاقاسمی رول کالباس و اسفناج پنه با سس آلفردو فرنچ چاکلت موس پنکیک کدوحلوایی همبرگر ویژه تارت گوشت مرغ لیمو وعسل پاستا با سس گوشت تند کوکو مرغ آدانا کباب اسنک اسفناج خوراک سینه مرغ با سس اسفناج گراتن سیب زمینی و قارچ سوپ مینسترونه کوفته کاشونی نان سیر قارچ سوخاری دیپ بادمجان جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست کشک کدو کرمانی بادمجان رژیمی بوقلمون برشته (roast turkey) خوراک مرغ ماستی ساندویچ ترکی فتوچینی ناپولیتانا رست بیف ناگت گیاهی ترشی مشهدی خوراک ماهیچه ترشی زیتون مخلوط کوفته انار و پسته ناگت مرغ پنیری گراتن کدو و گوجه فرنگی بروشتای هویج املت کدو سوپ کلم رژیمی باقلاقاتق ته چین اسفناج کباب ترکی آش رشته رول مرغ و ژامبون سس تارتار سالاد ژامبون پیتزا سبزیجات كشك و بادمجان رژيمى رول پنیر فلافل آبادان املت پنیر گل کلم سوخاری ژیگو پاستا پنه سبزیجات سالا‌ ‌‌د سزار مرغ شکم پر ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا رانچ سس (ranch Sauce) لازانیا اسفناج میگو پفکی موساکا یونانی سالسا اسپاگتی سوپ جو




عرق نعنا

عرق نعناع، فقط حاوی رایحه نعناع ترکیب شده با آب است که خاصیت ضدنفخ، ضددرد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجا که تمام ترکیب های نعناع وارد عرقش نمی شود، نمی توان همه خواص برگ نعناع را به عرق آن


خواص مواد


مشاهده همه ...






شوری قارچ

شور همون ترشیه، با این تفاوت که ترشی فقط با سرکه تهیه میشه، اما شور، محلول آبنمک، مایع اصلیشه که با کمی سرکه مخلوط میشه؛ کافیه یکمی صبر کنید تا شور جابیفته. البته شاید هم کمی بیشتر از کمی؛ هرچه شور، بیشتر در محلول بمونه، خوشمزه تر، نرمتر و جاافتاده تر میشه. اگر کم اشتها هستین، شورها یکی از چاشنی های بسیار اشتها آورن.


ویژه ها

بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
خامه ترش
ارسال : chef somi





بروشتای میگو و پنیر

بروشتا یک پیش غذای ایتالیاییه که نان برشته به همراه سیر و روغن زیتون بیس این پیش غذاست و با تاپرهای مختلف و دلخواه سرو میشه
در پستهای بعدی بروشتا با تاپرهای دیگه هم میذارم براتون.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 96222
 
ندا سروستانی
امتياز : 70692
 
golara valianpour
امتياز : 39910
 
شف سارا
امتياز : 36812
 
سحر ناز
امتياز : 26003


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394