سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
كشك و بادمجان رژيمى آدانا کباب سالمون با سس خردل عسلی گل کلم سوخاری باقلاقاتق سس سیر گراتن مرغ سوپ کدوحلوایی ترشی بندری ترشی زیتون مخلوط باقلوای گوشت قطاب گوشت سس تارتار کیک باقلوا سوپ جو املت کدو خوراک سینه مرغ با سس اسفناج لازانیا اسفناج بادمجان شکم پر سالاد پانزانلا جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست جوجه تابه ای سوفله سیب زمینی و گوشت کوفته انار و پسته پیتزا سبزیجات موساکا یونانی سوپ رژیمی مرغ و کدو ماست کدو بروشتای میگو و پنیر سالا‌ ‌‌د سزار دیپ بادمجان پنه با سس آلفردو همبرگر ویژه ساندویچ ترکی ناگت مرغ پنیری باباقانوش بورانی اسفناج و پنیر خامه ای پاستا آلفردو رول کالباس و اسفناج سالاد ژامبون مرغ فری رژیمی خوراک ماهیچه گراتن کدو و گوجه فرنگی اسنک اسفناج رول مرغ و ژامبون سالاد سیب زمینی سوپ ایتالیایی پاستا پنه سبزیجات سوپ مینسترونه نان سیر خوراک مرغ ماستی خورش بامیه رولت گوشت ساده سوپ کلم رژیمی ناگت گیاهی ته چین اسفناج میرزاقاسمی بروشتای هویج اش رشته  سالاد یونانی (horiatiki) کباب ترکی ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا املت پنیر کوفته کاشونی ترشی مشهدی کوکو مرغ قارچ سوخاری سالسا اسپاگتی بادمجان رژیمی پاستا با سس گوشت تند خوراک مرغ تریاکی گراتن سیب زمینی و قارچ دنده کباب با سس پرتقال چیلی آش رشته کالباس مرغ خانگی ژیگو پنکیک کدوحلوایی تارت گوشت کتف کبابی با سس عسل و خردل بوقلمون برشته (roast turkey) رول پنیر مرغ شکم پر رانچ سس (ranch Sauce) کشک بادمجون کشک کدو کرمانی استیک با سس قارچ فرنچ چاکلت موس ماهی قزل آلا با سس مرزه فتوچینی ناپولیتانا رست بیف مرغ لیمو وعسل سس پستو شوری قارچ فلافل آبادان موس انار میگو پفکی




انار

انار ترش طبع سرد و خشک دارد و انار شیرین تا حدودی معتدل می باشد.
آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود می بخشد و حتی می تواند توان جنسی را تقویت کند.
متخصصان


خواص مواد


مشاهده همه ...






میگو پفکی

حفظ ارزش غذایی یکی از ارکان مهم در آشپزی است که باید به آن توجه بسیاری کرد حال اگر این حفظ ارزش غذایی خود باعث خوشمزه تر شدن غذا هم شود چرا نباید از آن پیروی کرد. در اینجا قصد دارم روش پخت میگوی پفکی با خوشمزه‌ترین خمیر مایع و همچنین حفظ ارزش غذایی را برای شما آموزش دهم. این خمیر مایع که در این روش پخت استفاده می‌شود به تنهایی آنقدر خوشمزه‌است که چند باری که برای دوستان پختم خمیر اضافه اومده را هم در آخر به تنهایی پختم. چون واقعا خمیر مایع خوشمزه‌ای است.


ویژه ها

اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
خامه ترش
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi





کیک سیب

کیک سیب یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک در جهان است . این شیرینی یکی از شیرینی هایی است که در همه کشورها تهیه شده و تقریبا به همه مزاج ها سازگار است. امیدوارم که ازش لذت ببرید.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 177561
 
ندا سروستانی
امتياز : 114863
 
golara valianpour
امتياز : 78676
 
شف سارا
امتياز : 72810
 
سحر ناز
امتياز : 51181


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394