سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
فتوچینی ناپولیتانا جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا سالا‌ ‌‌د سزار خورش بامیه پنه با سس آلفردو رست بیف بادمجان شکم پر کوفته کاشونی آش رشته مرغ لیمو وعسل ماست کدو سالاد سیب زمینی اسنک اسفناج رول مرغ و ژامبون بورانی اسفناج و پنیر خامه ای موس انار نان سیر  سالاد یونانی (horiatiki) کتف کبابی با سس عسل و خردل سوپ جو بروشتای میگو و پنیر بوقلمون برشته (roast turkey) همبرگر ویژه خوراک مرغ تریاکی اش رشته كشك و بادمجان رژيمى ترشی بندری رولت گوشت ساده سالمون با سس خردل عسلی مرغ فری رژیمی گراتن سیب زمینی و قارچ سوپ کلم رژیمی دنده کباب با سس پرتقال چیلی گراتن کدو و گوجه فرنگی پیتزا سبزیجات فلافل آبادان کشک کدو کرمانی استیک با سس قارچ آدانا کباب خوراک ماهیچه باقلاقاتق خوراک مرغ ماستی پنکیک کدوحلوایی شوری قارچ سوپ رژیمی مرغ و کدو سوپ مینسترونه سس سیر تارت گوشت پاستا با سس گوشت تند میرزاقاسمی ته چین اسفناج موساکا یونانی ناگت گیاهی کشک بادمجون باقلوای گوشت خوراک سینه مرغ با سس اسفناج میگو پفکی مرغ شکم پر سوپ کدوحلوایی دیپ بادمجان سالاد پانزانلا ناگت مرغ پنیری سالاد ژامبون جوجه تابه ای کوکو مرغ بادمجان رژیمی سالسا اسپاگتی گل کلم سوخاری رول کالباس و اسفناج قارچ سوخاری کالباس مرغ خانگی سس تارتار ساندویچ ترکی سوپ ایتالیایی قطاب گوشت باباقانوش ماهی قزل آلا با سس مرزه پاستا پنه سبزیجات ترشی زیتون مخلوط لازانیا اسفناج سس پستو سوفله سیب زمینی و گوشت بروشتای هویج ژیگو کباب ترکی فرنچ چاکلت موس کوفته انار و پسته املت کدو رانچ سس (ranch Sauce) کیک باقلوا ترشی مشهدی گراتن مرغ رول پنیر املت پنیر پاستا آلفردو




کدوحلوایی



کدو تنبل یا کدو حلوایی میوه‌ای است تقریباً شبیه به کدو که رنگ نارنجی دارد و به مصارف گوناگون می‌رسد. اندازهٔ این میوه می‌تواند بسیار بزرگ شود. بزرگ‌ترین کدو تنبل دنیا وزنی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم داشته‌است.


خواص مواد


مشاهده همه ...






قارچ سوخاری

قارچ سوخاری به عنوان دیش ساید برای خوراک های شما


ویژه ها

کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
رست بیف
ارسال : chef somi
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی





کیک شکلاتی رژیمی

یه کیک شکلاتی که بجای شکر از خرما استفاده شده،شیر کم چرب و آرد سبوس دار!
این کیک حاوی ۱۲۶ کیلوکالری انرژی ، ۹/۴ گرم چربی و ۳۴۸ میلی گرم کلسترول است






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 108931
 
ندا سروستانی
امتياز : 77748
 
golara valianpour
امتياز : 45342
 
شف سارا
امتياز : 41901
 
سحر ناز
امتياز : 29693


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394