سیر


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.
یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است. بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خواص دارویی :
- باعث کاهش چربی خون می‌شود.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.
- همچنین در کاهش فشار خون نیز مؤثر است
- سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید .
- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
- سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.
- مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.
- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.
- مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.
- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
- خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.
- با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
- سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
- با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدالتهابی دارد.
- عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
- بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

عوارض سیر :
- زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.
- روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.
- مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.
- مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.



غذاهایی که سیر در آنها کاربرد دارد!
ماهی قزل آلا با سس مرزه سوپ جو آش رشته پاستا با سس گوشت تند فلافل آبادان سالاد سیب زمینی ناگت مرغ پنیری میرزاقاسمی دیپ بادمجان تارت گوشت خوراک ماهیچه جوجه تابه ای بروشتای میگو و پنیر فتوچینی ناپولیتانا پیتزا سبزیجات سالاد ژامبون کشک بادمجون سالمون با سس خردل عسلی لازانیا اسفناج پنکیک کدوحلوایی مرغ شکم پر سوپ ایتالیایی سس سیر ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا باقلوای گوشت موساکا یونانی رست بیف خورش بامیه پنه با سس آلفردو گراتن کدو و گوجه فرنگی رول مرغ و ژامبون رول پنیر آدانا کباب کالباس مرغ خانگی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج بروشتای هویج ماست کدو سس تارتار كشك و بادمجان رژيمى بوقلمون برشته (roast turkey) میگو پفکی سالا‌ ‌‌د سزار اسنک اسفناج کوکو مرغ ناگت گیاهی سوپ مینسترونه بادمجان رژیمی ساندویچ ترکی کباب ترکی ژیگو موس انار کوفته کاشونی اش رشته نان سیر باباقانوش پاستا آلفردو ترشی بندری سوپ کدوحلوایی قطاب گوشت سالاد پانزانلا همبرگر ویژه بورانی اسفناج و پنیر خامه ای بادمجان شکم پر جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست رول کالباس و اسفناج شوری قارچ فرنچ چاکلت موس قارچ سوخاری املت کدو  سالاد یونانی (horiatiki) سس پستو کیک باقلوا ته چین اسفناج سالسا اسپاگتی خوراک مرغ ماستی ترشی مشهدی ترشی زیتون مخلوط مرغ لیمو وعسل خوراک مرغ تریاکی باقلاقاتق استیک با سس قارچ کتف کبابی با سس عسل و خردل گل کلم سوخاری کشک کدو کرمانی پاستا پنه سبزیجات املت پنیر گراتن سیب زمینی و قارچ سوفله سیب زمینی و گوشت گراتن مرغ کوفته انار و پسته دنده کباب با سس پرتقال چیلی مرغ فری رژیمی سوپ رژیمی مرغ و کدو رانچ سس (ranch Sauce) رولت گوشت ساده سوپ کلم رژیمی




زنجبیل

زَنجـِبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است.
زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود


خواص مواد


مشاهده همه ...






کیک سیب

کیک سیب یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک در جهان است . این شیرینی یکی از شیرینی هایی است که در همه کشورها تهیه شده و تقریبا به همه مزاج ها سازگار است. امیدوارم که ازش لذت ببرید.


ویژه ها

کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
رست بیف
ارسال : chef somi
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi





سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad)

رایس نودل نوعی ورميشله که در خيلي از غذاهاي كشورهاي آسياي جنوب شرقي كاربرد داره.
این سالاد یه ترکیب خوشمزه است که سریع هم آماده میشه و به عنوان یه وعده غذایی هم میشه ازش استفاده کرد
با کم و زیاد کردن سبزیجات مختلف به این رسپی میتونین انواع مدل های این سالاد رو داشته باشین






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 81847
 
ندا سروستانی
امتياز : 62490
 
golara valianpour
امتياز : 33336
 
شف سارا
امتياز : 31385
 
سحر ناز
امتياز : 22099


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394