برگ بو


درخت یا درختچه برگ بو گياهی معطر است که اغلب در غذاهای مديترانه ایی مورد استفاده قرار مي گيرد. برگ های تازه ، بو و طعم ملايمی دارد و چند هفته پس از برداشت و خشک شدن به طعم و بوی کامل می رسد .
برگ بو در فارسي «باهشتان»گفته می شود،در كتب طب سنتي به نامهاي «درخت غار»،«برگ بو»،«مازريون»،«دفنه»و «شجرة الرند»، رند و غار نام برده شده است. به فرانسويLaurier sauceوLaurier و به انگليسيLaurel , true laue laurel گفته مي شود.برگ بو گياهی است تيره Lauraceae نام علميLaurus nobilis L. آن است ميوه درخت «باهشتان»را «دهشمت» يا «حب الغار» ميگويند و به هندي نيز حبالغار می شود.
خواص آن مفرح و مقوي و مدر و ضدسم است خصوصا ميوه آن ،اگر ميوه آن با سركه خيلي رقيق خورده شود براي سردردهاي بلغمي ،گازها،نفخها،صرع،وسواس،تقويت ذهن و فهم بسيار نافع است.
ماليدن روغن آن براي درد اعصاب و رفع حواس پرتي و افزايش حافظه خوب است. اگر ساييده ميوه آن با روغن گل سرخ و سركه مخلوط شود ،قطره آن براي رفع درد هاي سر و گوش و رفع صداو طنين در گوش و ثقل سامعه مفيد است و موجب تقويت گوش مي شود و همچنين اگر قطره روغن آن مصرف شود نيز همين نتايج را براي گوش خواهد داشت . مضمضه دم كرده برگ آن براي تسكين درد دندان مفيد است. اگر با ميوه و برگ كوبيده آن مخلوط با عسل انگشت پيچ درست شود خوردن آن براي امراض سرد و اگر با سكنجبين انگشت پيچ درست شود خوردن آن براي امراض گرم و زخمها و جراحات ريه و سرفه كهنه و تنگي نفس مفيد است.
خوردن ميوه ی برگ بو برای تحليل باد و گازهاي غليظ و دل پيچه و امراض كبد و طحال و با عسل برای طخم روده ها وخوردن روغن آن با سركه انگور براي درد كبد مفيد است.اگر 10 ميلي گرم ميوه آن را ساييده و بخورند دل پيچه را فوراَ تسكين مي دهد.روغن آن ايجاد آشفتگی و دل به هم خوردن مي كند و قي آور است و ترشح ادرا را زياد می كند و ترشح حيض را افزايش مي دهد.اگر در دم كرده آن بنشينند براي امراض كليه و مثانه و رحم مفيد است.خوردن ميوه آن براي خرد كردن سنگ مثانه نيز مفيد است و پياف تيه شده از ميوه آن موجب سقط جنين مي شود.خوردن و يا ماليدن روغن آن در مواضع درد براي رفع دردهاي مفاصل و درد كمر مفيد است ،ماليدن روغن آن با سركه روي پوست براي رفع لكه هاي جلدي موثر است.
برگ بو فوايد زيادي در مقابله با انواع سرطان ها دارد.
منبع غني ويتامين C، A، آهن، منگنز، کلسيم، پتاسيم و منيزيم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک مي کند.
برگ بو داراي خاصيت ضد التهابی، آنتی اکسيدان، ضد باکتريايی و ضد قارچی است. خاصيت ضد آنتی اکسيدان آن با کمک کردن به بدن در توليد انسولين کافی، می تواند در درمان بيماری هايی مانند ديابت موثر باشد.
آنزيم هاي موجود در آن با شکستن پروتئين ها و کمک به هضم غذا، علايم اختلالات گوارشی را کاهش می دهد و ناراحتی معده را درمان مي کند.
** ترکيبات موجود در برگ بو سردرد و حتي ميگرن را درمان مي کند.
** دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در يک ليوان تهيه مي شود، تعريق ايجاد مي کند و تب را کاهش مي دهد. دستمال خيس شده در دم کرده آن را روی قفسه سينه قرار دهيد تا از عفونت هاي تنفسی، سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا رهايی پيدا کنيد.
** برگ بو را به غذاهاي سنگين اضافه کنيد يا دم کرده آن را بنوشيد تا به هضم غذا کمک کند.
** ماساژ دادن روغن طبيعي برگ بو ورم و درد ايجاد شده از پيچ خوردگی، آرتروز، دردهاي عمومی، سردرد و ميگرن را تسکين مي دهد.
** چند قطره روغن آن را به شامپو بيفزاييد تا از شوره سر رهايی پيدا کنيد.
** اسيدفوليک موجود در آن مانع نقص جنين مي شود.
** آهن موجود در آن براي توليد گلبول هاي قرمز لازم است.

استفاده از برگ بو در آشپزی :
باید توجه داشت که برگ های خشکانده این درخت در آشپزی استفاده می شود و نه برگ های سبز آن، زیرا برگ های سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند.
چنانچه برای طعم و عطر بخشیدن به غذا به ویژه غذاهای گوشتی و ماهی از این گیاه استفاده می کنید، لازم است برگ خشکیده آن را به صورت درسته و کامل در غذا بیندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید؛ زیرا خوردن این برگ معمول نیست و دارای طعمی قوی است.

مضرات برگ بو :
برگ بو داراي ضررهايی نيز هست .ميوه و روغن آن معده را سست كرده و قی آور است و مضر سينه می باشد و اصلاح آن با خوردن كتيرا ميسر است.مقدار خوراك از ميوه و برگ ان10-2 گرم است. مقدار 10 گرم آن مسهل است.
تذكر اين نكته نیز ضروری است كه بايد دقت شود :
۱-برگها و ميوه درخت غار را با برگهاي درخت ديگری به نام غار گيلاسي كه در شرايط خاصی سمي است اشتباه نشود ۲- با درخت ديگري به نام خرزهره نبايد اشتباه شود .
استفاده ی زیاد از برگ بو (بیش از چند برگ در غذا) ایجاد مسمومیت می کند.
برگ خشکیده ی برگ بو به صورت درسته و کامل در غذا بیاندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید؛ زیرا خوردن این برگ معمول نیست و دارای طعمی قوی است.
برگ بو با رایحه دلپذیرش از گذشته‌های دور در آشپزی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گرفته، اما متاسفانه علیرغم خواص بسیار زیاد، این گیاه و ادویه کمتر در جامعه ما مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برگ سبز این گیاه بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک می‌شود با رایحه‌ای دلپذیر همراه است. این گیاه ادویه‌ای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.
ویتامن C که در دفع رادیکال‌های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیب‌های موجود در این ادویه است.
همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.
وجود تعدای از ویتامین‌های ب‌کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتر آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلینیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
از سوی دیگر خطر سقط جنین ناشی از مصرف این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن بر حذر شوند.



غذاهایی که برگ بو در آنها کاربرد دارد!
ترشی آلبالو و زرشک پیچاق قیمه سوپ پیاز فرانسوی بوقلمون برشته (roast turkey) گرام ماسالا سوپ جو سوپ مینسترونه استاک گوشت کوکو مرغ




عدس

عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ


خواص مواد


مشاهده همه ...






رست بیف

رست بیف roast beef گوشتی است که در فر کبابی شده باشد.به عنوان وعده غذای اصلی سرو شده و هم در ظرف همراه با مخلفات و هم به عنوان ساندویچ سرو میشه.


ویژه ها

اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
رست بیف
ارسال : chef somi
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
ژیگو
ارسال : chef somi
خامه ترش
ارسال : chef somi
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi





قرابیه

قرابیه (به آذری: قورابیه) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه(البته به شکلی متفاوت از تبریز) پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 195014
 
ندا سروستانی
امتياز : 123946
 
golara valianpour
امتياز : 86885
 
شف سارا
امتياز : 80559
 
سحر ناز
امتياز : 56616


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394