زنجبیل


زَنجـِبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است.
زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که “ریزوم” نام دارد.
جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند؛ گل‌های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنـگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.
زنجبیل از زمانهای دور مورد استفاده بوده و هنوز هم درطب سنتی چین نقش مهمی را ایفا می‌کند. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بود و کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب سفر کرد. در غرب پزشکی یونانی به نام «دیوسکوریدس» نخستین بار در سده یکم میلادی کاربرد درمانی زنجبیل را ثبت کرد، گرچه سده‌ها پیش از آن این گیاه عطردار از کشورهای خاور دور به اروپا صادر می‌شد، تا سده‌های میانه، به عنوان یک ماده اولیه آشپزی در اروپا کاملاً شناخته شده بود.
امروزه این گیاه در بیشتر مناطق استوایی کشت می‌شود. آشنایان با پزشکی هندی آیورودا از آن به عنوان داروی جهانی نام می‌برند؛ این امر نه تنها به خاطر خواص ضد قارچی، ضد باکتری آن است، بلکه به خاطر اثر تسکین بخش آن بر روی دستگاه گوارش هم هست، که اینها باعث شده هندیان بیش از ۲۰۰۰ سال زنجبیل را مصرف کرده‌اند و یکی از بهترین شفابخش‌های طبیعی برای درمان بیماری‌های مسافرت، حالت تهوع و سرگیجه در غرب مطرح کرده و برخلاف بعضی داروهای مرسوم این بیماری‌ها هیچ عوارض جانبی منفی ندارد.
در پژوهشی که در دانمارک انجام شد به ۴۰ نفر از دانشجویان نیرو دریایی یک گرم پودر زنجبیل و به ۴۰ نفر دیگر مقداری دارونما داده و مشاهده شد زنجبیل به مراتب در کاهش دفعات استفراغ و از بین بردن عرق سرد موثر بوده. بعضی کارشناسان، زنجبیل را برای درمان تهوع صبحگاهی دوران حاملگی توصیه می‌کنند. البته لازم به تذکر است در این خصوص همیشه با پزشک مشورت نمایید.

ضدالتهاب طبیعی :
زنجبیل همیار فوق‌العاده ای برای تسکین التهاب‌ها و دردهایی مثل روماتیسم و سردرد است. به خاطر این که مانع از تولید هورمون‌های التهاب زا می‌شوند.

ضد تهوع است :
به خاطر اینکه زنجبیل حاوی ژینژرول (جینجرول) است. این ترکیب روی مخاط معده تأثیر می‌گذارد. برای همین زنجبیل باعث پیشگیری و یا رفع حالت تهوعو استفراغ می‌شود. افرادی که دچار ماشین گرفتگی می‌شوند، خانم‌های باردار، افرادی که عمل جراحی داشته‌اند و افرادی که مشغول شیمی درمانیهستند می‌توانند از زنجبیل برای کاهش مشکلاتشان استفاده کنند.

انرژی زا است :
زنجبیل سرشار از ویتامین‌های C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک می‌باشد. برای همین هم یک ماده‌ی انرژی‌زای قوی محسوب می‌شود.

آیا زنجبیل با بیماری آلزایمر مقابله می‌کند؟
از آنجایی که زنجبیل حاوی آنتی اکسیدانی به نام شوگائول Shogaol است می‌تواند با پیشرفت بیماری آلزایمر مقابله کند. نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2001 انجام گرفت این ادعا را به اثبات رسانده است.

آیا زنجبیل ضدسرطان است؟
بله زنجبیل می‌تواند با سرطان مقابله کند. می‌پرسید چرا و چگونه؟ به خاطر اینکه حاوی ژینژرول است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شود و سلول‌ها را از گزند رادیکال‌های آزادی که باعث پیشرفت سرطان می‌شوند حفظ می‌کند.
محققان آمریکایی روی 20 موش آزمایشگاهی مبتلا به سرطان آزمایش‌هایی انجام داده و مشاهده کردند بعد از 49 روز استفاده از ژینژرول، تومورهای این موش‌ها به طور چشمگیری کوچک‌تر می‌شود.
6. اگر دچار یبوست هستید زنجبیل را امتحان کنید
افشره‌ی خوراکی زنجبیل حاوی خواص ملینی است که می‌تواند به رفع یبوست کمک کند.

زنجبیل برای قلب خوب است؟
در سال 2000 محققان آمریکایی با انجام پژوهش‌هایی به این نتیجه رسیدند که زنجبیل مانع لخته شدن خون و گرفتگی رگ‌های خونی می‌شود برای همین هم جریان خون را راحت‌تر می‌کند. از این گذشته پژوهش‌های انجام گرفته در سال 2006 نیز نشان می‌دهد که زنجبیل میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
توجه داشته باشید اگر تحت درمان داروهای قلب هستید بدون نظر پزشکتان از زنجبیل استفاده نکنید. داروهای گیاهی نیز بعضی وقت‌ها عوارض جانبی دارند.

زنجبیل باعث هضم بهتر غذا می‌شوند؟
زنجبیل باعث هضم بهتر و سریع غذا می‌شود. ترکیبات موجود در زنجبیل با اثر گذاشتن روی مخاط معده و روده باعث بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود. نتایج پژوهش‌های محققان هندی نیز نشان می‌دهد که این ادویه باعث تحریک ترشح آنزیم‌های مختلفی می‌شود که هضم غذا را راحت‌تر می‌کنند.

برای مقابله با دیابت :
نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2006 روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند با دیابت مقابله کند. محققان دریافتند که با گنجاندن عصاره‌ی زنجبیل در رژیم غذایی موش‌های دیابتی می‌توان میزان گلوکز و تری گلیسیرید خون آن‌ها را پایین آورد. محققان همچنان در حال بررسی خواص زنجبیل برای مقابله با دیابت در انسان هستند.

منع مصرف :
روزانه بیش از 2 میلی گرم زنجبیل خشک که معادل 10 گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید.
افشره‌ی خوراکی زنجبیل برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود. توجه داشته باشید که درمان‌های گیاهی نیز می‌توانند آسیب رسان باشند.



غذاهایی که زنجبیل در آنها کاربرد دارد!
گل کلم سوخاری خوراک مرغ تریاکی کتف کبابی با سس عسل و خردل  تی بن استیک با سس فلفل اسموتی زنجبیل و ماست شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) سوپ کدوحلوایی ترشی مشهدی خوراک سبزیجات چینی دنده کباب با سس پرتقال چیلی نوشیدنی لبو و انار ماهی قزل آلا با سس مرزه موس کدوحلوایی کالباس مرغ خانگی اسموتی زنجبیل شیرینی زنجبیلی




دارچین

دارچین (نام علمی: Cinnamomum verum) درختچه‌ای است از راسته لورالس (Laurales) تیره برگ بویان (Lauraceae) سرده دارچینیان (Cinnamomum).درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای


خواص مواد


مشاهده همه ...






ته چین با زرشک و خلال پسته و بادام

ته چین مرغ یکی از غذاهای شیک و مجلسیه که مناسب برای مجالس و مهمانیهاست و باعث رنگین شدن سفره شما میشه.ته چین دستور پختهای مختلفی داره اما چیزی که توی همشون مشترکه شکل قالبی برنج و ته دیگ خوشرنگ اونه،اگه تا حالا از درست کردنش میترسیدین باید بهتون بگم که ترسو کنار بذارین و دست به کار شین.


ویژه ها

رست بیف
ارسال : chef somi
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi





سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad)

رایس نودل نوعی ورميشله که در خيلي از غذاهاي كشورهاي آسياي جنوب شرقي كاربرد داره.
این سالاد یه ترکیب خوشمزه است که سریع هم آماده میشه و به عنوان یه وعده غذایی هم میشه ازش استفاده کرد
با کم و زیاد کردن سبزیجات مختلف به این رسپی میتونین انواع مدل های این سالاد رو داشته باشین






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 195013
 
ندا سروستانی
امتياز : 123944
 
golara valianpour
امتياز : 86883
 
شف سارا
امتياز : 80556
 
سحر ناز
امتياز : 56613


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394