رزماری


رومارَن یا اِکلیل کوهی یا رُزماری (Rosmarinus officinalis) گیاهی خشبی، چندساله و معطر است که برگ‌هایی سوزنی‌شکل و همیشه‌سبزدارد.
رومارن بومی منطقه مدیترانه و کشور اوروگوئه است. گل‌های آن در رنگ‌های گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی می‌رویند.

استفاده در آشپزی :
از برگهای تازه و خرد شده رومارن به دلیل داشتن اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده می‌شود. پودر برگهای خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه به عنوان چاشنی برای خوش طعم کردن غذاها به خصوص سس سالاد به کار می‌رود. روغن رزماری محرک است و از نظر رایحه و اثر، گرم و نافذ می‌باشد. اثر محرک رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته است.

خواص دارویی :
از نظر خواص طبی و دارویی رومارن اثر ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش می‌دهد و در تحریک میزان ترشح شیره‌های گوارشی و صفرا بسیار مفید است. این گیاه شفا بخش برای معالجه رماتیسم، فلج، سستی اعضاء، تشنج، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید و موثر است. این گیاه و سبزی در ایران کمتر مورد توجه آشپز ها قرار گرفته ولی در کشورهای اروپایی جایگاه ممتازی در آشپزخانه داشته و در تهیه سس‌ها و هنگام خوردن گوشت کباب استفاده دارد.
مصرف رومارن باعث گشادی رگ‌ها و تقویت گردش خون می‌شود و بنابراین برای جلوگیری از ریزش موها مفید است. گیاه معطر بوته‌ای و پایا، با شاخه‌های بالارونده، که ارتفاع آن به ۲ متر می‌رسد. برگها باریک با انتهائی بدون نوک و سوزنی‌شکل (نازک)، گلها به رنگ سبز تیره و به ندرت صورتی یا سفیدرنگ می‌باشد .
طبق مطالعات وسیع و تحقیقات انجام شده بر ترکیب اسید رزمارینیک ثابت شده است که این ماده در درمان رینوکونژکتیویت فصلی بسیار موثر است. روغن رزماری و افسنطین در تونیک موی سر موجب تحریک پیاز مو شده و از طاسی زودرس پیشگیری می نماید. این دارو در موارد ریزش مو بدون شوره سر نیز اثربخشی زیادی نشان داده است .

• رزماری منبع عالی ویتامین E است و با رادیکال های آزاد مقابله می‌کند.
• روغن طبیعی آن مجرای تنفسی را باز می‌کند.
• با مالیدن پودر رزماری روی بدن بوی ایجاد شده از باکتری و قارچ از بین می‌رود.
• قبل از تمیزکردن زخم، برگ‌های تازه را روی قسمت مورد نظر قرار دهید تا مانع از عفونی شدن آن شود.
• دم کرده آن به طور طبیعی خستگی مفرط را برطرف می‌کند.
• تاثیر ضداسپاسمی دارد و ناراحتی‌های گوارشی را برطرف می‌کند.
• آنتی اکسیدان آن مانع از تشدید بیماری آرتریت می‌شود.
• برای پیش‌گیری از بروز آب مروارید، دم کرده رزماری را به طور مرتب بنوشید.
• تقویت کننده بدن است.
• سردرد را رفع می‌کند.
• گردش خون را تحریک می‌کند.
• در صورت مصرف منظم، عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد و جریان ادرار را افزایش می‌دهد.

مضرات
- مصرف نوع رقیق نشده روغن این گیاه می تواند باعث استفراغ، خونریزی رحمی و تحریک کلیه ها شود.
- در دوران بارداری و شیردهی مصرف رزماری می تواند باعث خونریزی یا سقط جنین شود.
- افرادی که دچار اختلالات تشنجی هستند، مصرف رزماری می تواند این اختلالات را افزایش دهد.



غذاهایی که رزماری در آنها کاربرد دارد!
سوپ مینسترونه کوکو مرغ  تی بن استیک با سس فلفل سالاد اسفناج ترشی و سرکه لبو




برگ بو

درخت یا درختچه برگ بو گياهی معطر است که اغلب در غذاهای مديترانه ایی مورد استفاده قرار مي گيرد. برگ های تازه ، بو و طعم ملايمی دارد و چند هفته پس از برداشت و خشک شدن به طعم و


خواص مواد


مشاهده همه ...






سیب زمینی تنوری

سیب زمینی تنوری یک میان وعده یا پیش غذای مناسب است که با توجه به ذائقه و سلیقه خود با انواع مواد میتوانید آنرا سرو کنید.


ویژه ها

حمص اسفناج
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
رست بیف
ارسال : chef somi
خامه ترش
ارسال : chef somi
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی





کاپوچینو

کاپوجینو در واقع یکی از انواع نسکافه های فرانسوی است. این نوع نسکافه بعلت طعم مابین گرم و سردی که دارد در دنیا بسیار طرفدار دارد.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 81840
 
ندا سروستانی
امتياز : 62488
 
golara valianpour
امتياز : 33335
 
شف سارا
امتياز : 31384
 
سحر ناز
امتياز : 22098


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394