فلفل قرمز


فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود.

خواص فلفل قرمز:
مصرف فلفل قرمز لذت و نشاط را به دنبال دارد .

کاهش لخته شدن خون :
اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کرده‌اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش داده‌اید.
پیش از این تصور می‌شد که فلفل قرمز سبب وخیم‌تر کردن زخم معده می‌شود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گسترده‌ای که انجام پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم (capsicum) می‌تواند از ایجاد لخته‌های خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور ساخت داروهای مسکن نیز هستند.
آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام گرفت نشان می‌داد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری انسداد شریان‌های خونی مبتلا می‌شوند.
محققان سپس تاریخچه‌ی پزشکی ساکنان کشورهایی را که معمولاً از غذاهای تند استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگ‌های خونی در افرادی که به طور مداوم از فلفل استفاده می‌کنند به مراتب کمتر از سایرین می‌باشد.

تسکین درد :
علاوه بر توانایی جلوگیری از انسداد شریان‌های خونی، محققان به این نتیجه رسیدند که کرم‌های موضعی که شامل capsicum هستند می‌توانند بسیاری از دردهای مزمن پوستی را التیام دهند. در حال حاضر این ماده به شکل پماد و کرم تجویز شده و برای تسکین درد تبخال، دردهای پس از عمل جراحی قطع عضو و بهبود زخم‌ها از آن استفاده می‌شود.
عملکرد capsicum به این شکل است که میزان ماده P را کاهش می‌دهد. وظیفه ماده P انتقال حس درد از پوست به سلول‌های عصبی مهره‌ها است. با مسدود کردن ماده P پمادهای حاوی capsicum مانند یک بی حس کننده قوی و طولانی‌مدت عمل کرده و تقریباً 75 درصد از بیماران پوستی، رضایت خود را از این نوع کرم‌ها و پمادها اعلام کرده‌اند. لازم به ذکر است که این کرم‌ها به هیچ وجه نباید با چشم تماس برقرار کنند چرا که سوزش شدیدی را ایجاد می‌کنند.

تسکین سردرد :
همچنین تحقیقات نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت دانشمندان در بررسی‌های خود دریافته‌اند در فلفل قرمز ماده‌ای محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرص‌های مسکن در کاهش سردرد موثر است. پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز می‌شد اما علت آن معلوم نبود.

کاهش ریسک ابتلا به سرطان :
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به طور چشمگیری پایین‌تر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل استفاده نمی‌کنند.
محققان زمانی که به موش‌هایی که دارای سلول‌های سرطانی بودند، مقداری capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطان‌ها در آن‌ها شدند. در تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند.

سایر خواص درمانی فلفل قرمز تند :
* در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز می‌باشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فک‌ها که در برخی موارد رخ می‌دهد اثر مفید دارد.
* در مورد یبوست، گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی روده‌ها را تحریک می‌کند. برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.
* در سرماخوردگی‌ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود 600 میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق می‌کند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.
* برای تسکین سرفه‌های شدید به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک می‌کند و در نتیجه سرفه رفع می‌شود.
* فلفل قرمز در موارد حمله‌های خفگی مبتلایان به آسم اثر مفید دارد ( البته اگر آلرژی نداشته باشند).
* فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه می‌شود.
* به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقان‌های حاد در موارد بیماری‌های ذات‌الریه و ذات‌الجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.
* فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفابخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی می‌باشد.
* برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است.

مصرف فلفل قرمز در بارداری و شیردهی :
فلفل قرمز از جمله موادی است که بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود . زیرا کودکان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا می کنند.

مضرات فلفل قرمز :
♦ مصرف فلفل قرمز برای کودکان چندان توصیه نمیشود.
♦ خوردن فلفل قرمز در عده ای ایجاد ناراحتی می نماید و اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند نمی توانند فلفل قرمز تند را بخصوص د رمصارف داخل تحمل نمایند و به علاوه اشخاصی که آلرژی دارند از خوردن و مصرف آن محروم می باشند به هر حال بهتر است مصرف فلفل قرمز تند همیشه با جلب نظر و مشورت با کارشناسان گیاه درمانی و پزشکان باشد .
♦ اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می‌شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می‌تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
♦ همانطور که گفتیم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می‌برد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک می‌کند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی می‌شود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود می‌تواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.
♦ فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود .خوردن فلفل قرمز می تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می برند فراهم سازد .

اما فلفل قرمز برای پروستات مردان مُضر است :
محققان اورولوژی در ایتالیا در گزارشی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات مردان خبر دادند. روزنامه ایتالیایی" لارپوبلیکا " نوشت : فلفل قرمز تند و روابط جنسی ناتمام می‌توانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند.
" وینچنتسو میرونه " رییس بخش اورولوژی بیمارستان ناپل در این زمینه گفت: فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود و به رابطه جنسی نیز کمک می‌کند، اما هم‌زمان باعث چرک کردن غده پروستات می‌شود.



غذاهایی که فلفل قرمز در آنها کاربرد دارد!
قطاب گوشت گل کلم سوخاری کالباس مرغ خانگی جوجه کباب لاری ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا گراتن مرغ رول سالاد مرغ سیب زمینی شکم پر لایم چیکن (lime chicken) سوپ اوگلین (ترکی) Ezogelin soup گرام ماسالا ترشی زیتون مخلوط ترشی بندری لازانیا پاستا با سس گوشت تند سوپ رژیمی مرغ و کدو رول پنیر ترشی آلبالو و زرشک کوکوی سیب زمینی پاکستانی سمبوسه خوراک سینه مرغ با سس اسفناج  مافین پیتزایی اش رشته ترشی مشهدی پاپریکا خانگی  paprika رانچ سس (ranch Sauce) کسادیا مرغ و فلفل(Quesadillas) سوپ دال عدس




زیره

زیره ، گياهي 2 ساله با ريشه‌اي دوكي شكل و ساقه‌اي منشعب به ارتفاع حدود 60 سانتيمتر‌، دانه آن (ميوه ) كشيده‌، مخروطي و داراي رگه هاي طولي برجسته مي‌باشد . بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد می‌کند.


خواص مواد


مشاهده همه ...






بلوبری اسموتی

بلوبري Blueberry يك ميوه بومي آمريكاي شماليه كه پوست ميوه رسيده اش رنگ آبي تيره اي داره و گوشتي سبز رنگ. بلوبري داراي خواص فراوانه و يكي از مواد غذايي سالم در دنيا به حساب مياد و در رژيمهاي غذايي مدرن جايگاه خاصي داره. داراي مواد معدني و ويتامينها و آنتي اكسيدانه كه مصرفش باعث ميشه ريسك سرطان و التهاب رو پايين بياره. از لحاظ ظاهري شكل كروي داره با يك تاج زيبا در پايين ميوه. طعمش هم خب ... خاصه. بايد بخوري تا متوجه بشي
يكي از معروف ترين موارد مصرف بلوبري در نوشيدني هستش كه معمولا هم اول صبح ميل ميشه دقيقا به خاطر خواصي كه عرض كردم.مصارف ديگه اش هم مثلا در مافن و پاي و مربا و اسنكها و سريل هاست


ویژه ها

ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
ژیگو
ارسال : chef somi
قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا
بیف استروگانف
ارسال : chef somi





حمص اسفناج

حمص یکی از بهترین چیزاییه که میشه با نخود درست کرد!البته بعد از فلافل :)
حَمَص Hummus يكي از پرطرفدارترين ديپينگ هاي دنياست و اين يه ورژن غربيشه و به خاطر داشتن اسفناج خيلي مغذيه. يعني همه چيزش واسه بدن خوبه... اسفناج-نخود-سير-ارده-پنير-ليمو






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 90584
 
ندا سروستانی
امتياز : 67529
 
golara valianpour
امتياز : 37387
 
شف سارا
امتياز : 34583
 
سحر ناز
امتياز : 24448


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394