روغن هسته انگور


روغن هسته انگور جزو گران‌قیمت‌ترین روغن‌های موجود در قفسه فروشگاه‌های مواد غذایی است که تا یک سال پیش در کشور ما اصلاً تولید نمی‌شد و تا سال گذشته ایران جزو واردکنندگان این روغن به صورت آماده و بسته‌بندی بود. روغن هسته انگوربیشتر در کشورهایی که این میوه کشت می‌شود مانند فرانسه تولید و به مصرف می‌رسد. این روغن به دلیل قیمت بالا، نتوانسته جای خودش را بین مردم کشور ما به خوبی باز کند اما خیلی‌ها معتقدند خواص فراوان آن به قیمت بالایش می‌چربد و به دلیل همین خواص است که باید آن را در سبد غذایی خانواده گنجاند.
روغن هسته انگور حاوي مقادير قابل توجهي اسيد چرب امگا -6است، به طوري که حدود 68درصد محتواي چربي آن از نوع اسيد لينولئيک مي باشد،
ولي از نظر امگا -3بسيار ضعيف است، به طوري که فقط حدود 2/0 درصد اسيد لينولنيک دارد .بقيه اسيدهاي چرب آن شامل اسيد اولئيک (خانواده امگا-9)حدود 19 درصد، اسيد پالمتيک(اشباع)7/2درصد و اسيد استئاريک4/8درصد است.بر خلاف روغن زيتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛روغن هسته انگور دماي پخت بالا را مي تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتري دارد وتغيير ناخوشايندي در ساختمان آن بوجو د نمي آيد، ضمن اينکه هيچ بو ومزه اي ندارد وممکن است براي ذائقه افرادي که بوي روغن زيتون رادوست ندارند، مقبوليت بيشتري داشته باشد.البته مهم است بدانيد که محتواي آنتي اکسيداني آن نيز بيشتر از روغن زيتون است.

روغن هسته انگور در آشپزی
از این روغن می‌توان در تهیه انواع سس و سالاد استفاده کرد یا طبخ غذاها را با آن انجام داد. روغن هسته انگور برای تفت دادن مواد غذایی مختلف هم مناسب است ولی به دلیل گران بودن، استفاده از آن برای پخت‌وپز یا سرخ کردن چندان توصیه نمی‌شود.
از آنجا که روغن هسته انگور حاوی آنتی‌اکسیدان و اسید چرب اولئیک است، می‌توان از آن برای سرخ کردن هم استفاده کرد؛ حتی اگر روی بسته‌بندی آن عبارت «مخصوص سرخ کردن» درج نشده باشد. البته بهتر است برای بهره‌مندیکامل از تمام خواص این روغن، آن را حرارت ندیده مصرف کنید


خواص روغن هسته انگور
روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد. ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله ناراحتی‌های قلبی- عروقی و سرطان‌ها نقش مهمی دارند و می‌توانند باعث کاهش تولید رادیکال‌های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن می‌تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه‌تر باشد، خواص سلامت بخش آن هم بیشتر خواهد بود.

کلسترول بالا : در بررسي که بر روي 40 فرد مبتلا به کلسترول خون بالا انجام گرفت، تجويز مکمل هسته انگور به همراه کروميوم به ميزان قابل توجهي باعث کاهش کلسترول خون اين افراد شد.تجويز مکمل آن نيز براي افراد سيگاري ،کاهش LDLرا درآزمايشات آنها نشان داد.در بررسي ديگر ،تجويز 1 اونس روغن هسته انگور به مدت 4 هفته 14درصد افزايش در HDLرا به دنبال داشت .
فشار خون بالا : آنتي اکسيدان ها (نظير هسته انگور)موجب حفاظت رگ هاي خوني در برابر آسيب ها و صدمات مي شوند .همانطور که مي دانيم
رگ هاي آسيب ديده منجر به افزايش فشار خون ودر نهايت افزايش کار قلب مي شوند.در بعضي مطالعات حيواني، عصاره هسته انگور، کاهش فشار خون را به دنبال داشت.البته تحقيقات بيشتري در اين زمينه مورد نياز است.
بيماريهاي قلبي : بسياري از مشکلات قلبي در اثر آترو اسکلروز(که ناشي از سفتي وسختي رگهااست)ايجاد مي شوند.عصاره هسته انگور با جلو گيري از تشکيل پلاک ،مانع از سفت شدن رگ ها ،رسوب LDL و بروز نارسايي هاي قلبي مي شود.
سرطان : پلي فنول هاي موجود در هسته انگور ،آپوپتوز را در سلول هاي سرطاني افزايش مي دهند .آپوپتوز يک عملکرد طبيعي در سلول هاي سالم است ؛به اين صورت که سلول ها طبق برنامه، هنگامي که از حالت طبيعي خارج مي شوند به دور خود ديواري مي کشند و خود را نابود مي کننند ،البته مطالعات نشان داده اند که در تومورها به عللي پديده اپوپتوز تمايل به کاهش دارد که نتيجه آن رشد توده سرطاني است .
در تحقيقي که در دانشگاه کنتاکي به عمل آمد، استفاده از عصاره انگور، 76درصد افزايش آپوپتوز را در طول بررسي به دنبال داشت.در شرايط آزمايشگاهي عصاره هسته انگور مانع از پيشرفت سرطان کولون ،معده،سينه، پروستات وريه شده است.
امروزه فرضيه استفاده از عصاره هسته انگور به عنوان مکمل در کنار دارو درماني در بيماران سرطاني،طرفداران زيادي دارد.
آسيب هاي پوستي :عصاره هسته انگور همچنين در کاهش صدمات وارده به پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش موثر است.بيوفلاوونوئيد پروآنتوسيانيدين موجود در عصاره هسته انگور اکسيداسيون اسيد هاي چرب و التهاباتي که منجر به آسيب پوستي وبروز علائم پيري مي شوند را کاهش مي دهد.در تحقيقات انجام شده در دانشگاه اوهايو ،عصاره هسته انگور باعث تسريع در ترميم جراحات گرديد.روغن هسته انگور به طور وسيعي در توليد محصولات محافظتي پوست ومواد آرايشي به کارمي رود وبه دليل محتواي بالاي ويتامينEو اسيد لينولئيکان آن براي پوست بسيار مفيد است.روغن هسته انگور ترکيب بسيار مناسبي براي ماساژ درماني است،چون به راحتي جذب پوست مي شود و چربي آن در سطح پوست نمي ماند .همچنين به خاطر محتوايبالاي اسيد لينولئيک، مناسب پوست وغشاء سلولهاست، خاصيت بازسازي ونمو بالايي دارد وبه عنوان مر طوب کننده،از کارآيي زيادي برخوردار است وبه خصوص براي جلوگيري از چروک دور چشم توصيه مي شود.



غذاهایی که روغن هسته انگور در آنها کاربرد دارد!
باقالی پلو با ماهیچه




سیر

سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده والک(Allium).
به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه


خواص مواد


مشاهده همه ...






اشترودل هات داگ

درست کردن فست فود توی خونه لذت داره و سالمتره،چون توی انتخاب مواد با کیفیت دقت میکنین!این اشترودل هم یه فست فوده و میتونین به عنوان فینگرفود در سایزهای کوچکتر ازش استفاده کنین.نوش جان...


ویژه ها

قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا
خامه ترش
ارسال : chef somi
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
ژیگو
ارسال : chef somi
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل





فتوش لبنانی

فتوش یک سالاد نونی شامی است که از مخلوط شدن تکه‌های سرخ شدهٔ پیتا، سبزی و تره‌بار درست می‌شود.فتوش جزو خانوادهٔ غذا‌های فتات یا فتا که نان خشک پایهٔ اصلی آنهاست.
در فتوش با توجه به فصل و مزه، سبزیجات و گیاهان مختلفی وجود دارد. در مقایسه با تبوله، سبزیجات در تکه‌های نسبتا بزرگی خرد می‌شوند. معمولا در فتوش از سماق استفاده می‌شود تا مزه‌ای ترش ایجاد کرد.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 117052
 
ندا سروستانی
امتياز : 82044
 
golara valianpour
امتياز : 48918
 
شف سارا
امتياز : 45231
 
سحر ناز
امتياز : 32133


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394