جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
ترشی زیتون مخلوط کرم قهوه مافین هویج دسر پرتقال و ماسکارپونه دسر فروماژ پرتقال سالاد عدس مرغ فری رژیمی سوپ جو پوره سیب زمینی ماست کدو سوفله فرانسوی کرم کارامل کوفته تبریزی موساکا یونانی کرپ انبه کیک شیفون چیپس های دارچینی پاستا آلفردو ترشی آلبالو و زرشک سوپ دال عدس پارافه آیس کافی اسنک ذرت آش انار شیرینی بامیه اسموتی زنجبیل كوفته شويد باقلا سوپ جو فوری کیسل  توت فرنگی (kissel) گرام ماسالا پاناکوتای شکلات سفید خورش بامیه خامه ترش خورش لبو مرغ آرام پز دسر ویکتوریا سوپ کلم رژیمی شکلات ترافل با طعم بادام کوکی ژله ای مرصع پلو نکات ژله رنگین کمان ته چین اسفناج دونات ژله بستنی توت فرنگی گراتن سبزیجات لازانیا اسفناج سوپ پیاز فرانسوی ژله رولتی پنه با سس آلفردو سوپ بروکلی استیک با سس قارچ آش شلغم تارت میوه بادمجان شکم پر پلو یونانی گراتن مرغ رول استیک ژاپنی شیرینی فلورانتین گراتن سیب زمینی و قارچ کوفته کاشونی میرزاقاسمی دسر شیرینی نسکافه ایی خمیر پیتزا ایتالیایی بستنی زمستانی اگپلنت پارمزان سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) ترشی پرتقال ماکارونی لازانیایی کوکی های تلخ فندقی ترشی بندری دسر شکلاتی راه راه فتوچینی ناپولیتانا پیتزا سبزیجات شیرینی زنجبیلی سوپ کشک ریزوتو مرغ و قارچ نون برنجی جوجه تابه ای کاپوچینو تارت کاراملی كرم دو رنگ باواریا تارت شکلاتی انار میگو پفکی ترشی مشهدی پاستا با سس گوشت تند کیک اسفنجی راویولی قطاب گوشت فالوده خانگی آش رشته خورش ریواس سالاد اسفناج پنکیک کدوحلوایی پنیر پیتزا خانگی شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) کاسه شکلاتی سمنو خوراک سینه مرغ با سس اسفناج تخم مرغ با روکش سیب زمینی کونفه کاداییف مشکوفی(دنت زعفرانی) نان خامه ای نازخاتون کلم پلو شیرازی فروماژ شکلات و موکا کیک باقلوا قند رنگی لازانیا رولت گوشت ساده گل کلم سوخاری چیز کیک توت فرنگی فرنچ چاکلت موس سوپ کدوحلوایی کالباس مرغ خانگی جوجه چینی حلیم گندم سوپ عدس و کدوحلوایی بوقلمون برشته (roast turkey) ناگت مرغ و سبزیجات حلوا رولی پنیر نعناعی شیرینی پسته ای ترشی و سرکه لبو خورش کدوحلوایی شیرینی فینانسیه ژله تزریقی شیرینی مغربی شیربرنج پاناکوتا انبه ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا جوجه کباب لاری کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) کرم موز ژله خرده شیشه ماکارون فرانسوی کیک سیب مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات خوراک مرغ ماستی قیمه نثار پاستا پنه سبزیجات خامه فرم گرفته کیک زبرا جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست سالاد روسی رولت مرغ شیرینی زولبیا  مرغ مکزیکی شیرینی پادرازی سالسا اسپاگتی ژله نیمرو استاک گوشت کیک پرتقال کدو شکم پر سالمون با سس خردل عسلی کوفته آلو شوری قارچ ژیگو پاناکوتا شکلاتی مربا کدوحلوایی




عدس

عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ


خواص مواد


مشاهده همه ...






رولت خامه ای

کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوه‌های تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده می‌شود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده می‌شود.


ویژه ها

مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی





پاپریکا خانگی paprika

پاپريكا ادويه ايه كه با آسياب كردن فلفل capsicum annuum خشك شده بدست مياد. فلفل capsicum كَپسيكم هم تند هم شيرين هست كه براي فلفل تند از Chili pepper و شیرین از فلفل دلمه اي Bell pepper استفاده ميشه. همينطور كه ميدونيد فلفل دلمه اي طعم شيرين و عطر خاصي داره. فلفل دلمه اي قرمزدر خيلي از كشور ها با نام كپسيكم شهرت داره.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 241783
 
ندا سروستانی
امتياز : 149157
 
golara valianpour
امتياز : 107924
 
شف سارا
امتياز : 100766
 
سحر ناز
امتياز : 70049


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394