جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
شیربرنج ژله رولتی شیرینی زولبیا ریزوتو مرغ و قارچ کوفته کاشونی چیپس های دارچینی سوپ پیاز فرانسوی مرغ آرام پز ژله خرده شیشه ماکارون فرانسوی اگپلنت پارمزان خوراک مرغ ماستی شیرینی فلورانتین ترشی و سرکه لبو پنکیک کدوحلوایی شیرینی مغربی خورش بامیه ترشی آلبالو و زرشک شکلات ترافل با طعم بادام کوکی ژله ای قیمه نثار کیک پرتقال مرغ فری رژیمی قند رنگی قطاب گوشت سوپ جو فوری حلوا رولی جوجه تابه ای دسر شکلاتی راه راه فالوده خانگی میرزاقاسمی کرم قهوه سالاد عدس نون برنجی سالاد روسی سوپ عدس و کدوحلوایی کیک سیب کرم موز خمیر پیتزا ایتالیایی پاستا با سس گوشت تند ماکارونی لازانیایی خامه فرم گرفته جوجه چینی کاسه شکلاتی سمنو  مرغ مکزیکی گرام ماسالا خورش ریواس نکات ژله رنگین کمان کرم کارامل پارافه آیس کافی ترشی پرتقال دسر پرتقال و ماسکارپونه کیک اسفنجی شیرینی فینانسیه خوراک سینه مرغ با سس اسفناج شیرینی پادرازی فروماژ شکلات و موکا بستنی زمستانی ته چین اسفناج مربا کدوحلوایی سوپ کشک شیرینی زنجبیلی شیرینی پسته ای سالمون با سس خردل عسلی جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست استیک با سس قارچ دسر ویکتوریا خامه ترش سوپ کدوحلوایی کیسل  توت فرنگی (kissel) سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) ماست کدو کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا آش رشته ترشی زیتون مخلوط تارت کاراملی مافین هویج سالاد اسفناج گراتن سبزیجات پاناکوتا شکلاتی فتوچینی ناپولیتانا دونات کدو شکم پر ژله تزریقی بادمجان شکم پر حلیم گندم کاپوچینو اسنک ذرت اسموتی زنجبیل ژله نیمرو کوفته آلو پوره سیب زمینی استاک گوشت لازانیا کیک شیفون رول استیک ژاپنی سوپ کلم رژیمی بوقلمون برشته (roast turkey) دسر فروماژ پرتقال سالسا اسپاگتی کوفته تبریزی شوری قارچ کلم پلو شیرازی آش انار لازانیا اسفناج ژله بستنی توت فرنگی گراتن مرغ تارت شکلاتی انار جوجه کباب لاری کیک باقلوا کیک زبرا شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) مشکوفی(دنت زعفرانی) میگو پفکی ترشی مشهدی خورش لبو تخم مرغ با روکش سیب زمینی شیرینی بامیه ژیگو سوفله فرانسوی پنیر پیتزا خانگی پاستا آلفردو چیز کیک توت فرنگی سوپ دال عدس مرصع پلو دسر نان خامه ای پنه با سس آلفردو پاناکوتای شکلات سفید كوفته شويد باقلا گراتن سیب زمینی و قارچ نازخاتون ترشی بندری پلو یونانی کرپ انبه پنیر نعناعی گل کلم سوخاری راویولی ناگت مرغ و سبزیجات خورش کدوحلوایی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات تارت میوه کونفه کاداییف شیرینی نسکافه ایی رولت مرغ آش شلغم کوکی های تلخ فندقی پیتزا سبزیجات سوپ جو رولت گوشت ساده موساکا یونانی فرنچ چاکلت موس پاناکوتا انبه سوپ بروکلی پاستا پنه سبزیجات کالباس مرغ خانگی كرم دو رنگ باواریا




ماش

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین


خواص مواد


مشاهده همه ...






ژله خرده شیشه

ژله ها از اون دسته دسر ها هستن که به دلیل آسونی و خوش رنگ لعاب بودنشون خیلی پر طرفدار هستن. حالا اگه چندین ژله با مزه های مختلف رو با یه کرم مخصوص ترکیب کنیم دسری فوق العاده رو خواهیم داشت...


ویژه ها

مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
رست بیف
ارسال : chef somi
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
ژیگو
ارسال : chef somi





خامه ترش

خامه ترش نوعی سس با ترکیب مساوی از ماست و خامه است که برای انواع کیک ، شیرینی ، غذاهای گوشتی ، سیب زمینی ، سبزیجات و … کاربرد دارد و علاوه بر دارا بودن طعمی لذیذ در هضم سریع تر و بهتر غذا موثر است.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 90587
 
ندا سروستانی
امتياز : 67529
 
golara valianpour
امتياز : 37387
 
شف سارا
امتياز : 34583
 
سحر ناز
امتياز : 24448


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394