جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
ماکارون فرانسوی ژله تزریقی شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) خامه فرم گرفته پاستا با سس گوشت تند ترشی زیتون مخلوط آش شلغم پنکیک کدوحلوایی مشکوفی(دنت زعفرانی) سالمون با سس خردل عسلی موساکا یونانی خورش بامیه گل کلم سوخاری کرم کارامل جوجه تابه ای پنیر نعناعی ریزوتو مرغ و قارچ ژیگو ته چین اسفناج دسر ویکتوریا کالباس مرغ خانگی سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) پارافه آیس کافی پنیر پیتزا خانگی پاستا پنه سبزیجات حلوا رولی مرغ آرام پز قند رنگی دسر كرم دو رنگ باواریا تارت شکلاتی انار ترشی پرتقال پوره سیب زمینی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات کیک سیب قیمه نثار سوپ کشک نکات ژله رنگین کمان خامه ترش کاسه شکلاتی سمنو لازانیا اسفناج کرپ انبه ماکارونی لازانیایی رولت گوشت ساده مربا کدوحلوایی سوپ کدوحلوایی کاپوچینو سوپ عدس و کدوحلوایی شیرینی پسته ای بادمجان شکم پر پاستا آلفردو فالوده خانگی خورش لبو کوفته آلو کیک پرتقال نان خامه ای ژله بستنی توت فرنگی دسر شکلاتی راه راه راویولی آش انار سوپ کلم رژیمی استیک با سس قارچ رولت مرغ شکلات ترافل با طعم بادام دونات شیرینی فینانسیه خورش ریواس پاناکوتا شکلاتی سوپ بروکلی خورش کدوحلوایی ترشی مشهدی شیرینی بامیه مافین هویج فروماژ شکلات و موکا فتوچینی ناپولیتانا پیتزا سبزیجات جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) تارت میوه بوقلمون برشته (roast turkey) سوپ جو فوری فرنچ چاکلت موس شیرینی زولبیا سوفله فرانسوی پاناکوتا انبه کوکی های تلخ فندقی کیک زبرا بستنی زمستانی کیک شیفون پنه با سس آلفردو ژله رولتی تخم مرغ با روکش سیب زمینی گراتن سبزیجات حلیم گندم خمیر پیتزا ایتالیایی گرام ماسالا کیک باقلوا کوفته تبریزی میگو پفکی کرم قهوه پاناکوتای شکلات سفید خوراک مرغ ماستی دسر پرتقال و ماسکارپونه سوپ جو کدو شکم پر استاک گوشت شوری قارچ آش رشته ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا کونفه کاداییف گراتن سیب زمینی و قارچ اسنک ذرت شیرینی فلورانتین جوجه چینی کلم پلو شیرازی لازانیا گراتن مرغ ترشی بندری ماست کدو سالسا اسپاگتی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج اگپلنت پارمزان کوکی ژله ای ترشی و سرکه لبو مرغ فری رژیمی اسموتی زنجبیل کیک اسفنجی سالاد عدس نازخاتون شیرینی نسکافه ایی ترشی آلبالو و زرشک چیپس های دارچینی کوفته کاشونی شیربرنج سالاد روسی میرزاقاسمی سالاد اسفناج جوجه کباب لاری سوپ پیاز فرانسوی کیسل  توت فرنگی (kissel) کرم موز كوفته شويد باقلا شیرینی پادرازی نون برنجی دسر فروماژ پرتقال  مرغ مکزیکی سوپ دال عدس رول استیک ژاپنی شیرینی زنجبیلی پلو یونانی تارت کاراملی ژله نیمرو شیرینی مغربی مرصع پلو قطاب گوشت چیز کیک توت فرنگی ژله خرده شیشه ناگت مرغ و سبزیجات




انبه

انبه میوه ای خاص و با طعمی متفاوت که چند سالی هست که وارد ایران شده است و خیلی ها دوستش دارند.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و


خواص مواد


مشاهده همه ...






رست بیف

رست بیف roast beef گوشتی است که در فر کبابی شده باشد.به عنوان وعده غذای اصلی سرو شده و هم در ظرف همراه با مخلفات و هم به عنوان ساندویچ سرو میشه.


ویژه ها

پیراشکی گوشت و قارچ
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
رست بیف
ارسال : chef somi
قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا





میگو پفکی

حفظ ارزش غذایی یکی از ارکان مهم در آشپزی است که باید به آن توجه بسیاری کرد حال اگر این حفظ ارزش غذایی خود باعث خوشمزه تر شدن غذا هم شود چرا نباید از آن پیروی کرد. در اینجا قصد دارم روش پخت میگوی پفکی با خوشمزه‌ترین خمیر مایع و همچنین حفظ ارزش غذایی را برای شما آموزش دهم. این خمیر مایع که در این روش پخت استفاده می‌شود به تنهایی آنقدر خوشمزه‌است که چند باری که برای دوستان پختم خمیر اضافه اومده را هم در آخر به تنهایی پختم. چون واقعا خمیر مایع خوشمزه‌ای است.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 105611
 
ندا سروستانی
امتياز : 75952
 
golara valianpour
امتياز : 43847
 
شف سارا
امتياز : 40528
 
سحر ناز
امتياز : 28612


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394