جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
تارت کاراملی فرنچ چاکلت موس گرام ماسالا خورش لبو شیرینی فلورانتین دسر شکلاتی راه راه خوراک مرغ ماستی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج کونفه کاداییف اگپلنت پارمزان پلو یونانی چیپس های دارچینی پنه با سس آلفردو خامه فرم گرفته آش انار ریزوتو مرغ و قارچ فالوده خانگی مرصع پلو ناگت مرغ و سبزیجات آش رشته دسر پرتقال و ماسکارپونه ترشی مشهدی کیسل  توت فرنگی (kissel) كوفته شويد باقلا پوره سیب زمینی مشکوفی(دنت زعفرانی) رولت مرغ سالسا اسپاگتی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات پاستا آلفردو پاناکوتا شکلاتی پاستا پنه سبزیجات آش شلغم موساکا یونانی کیک پرتقال بستنی زمستانی اسموتی زنجبیل ژله خرده شیشه شیرینی پسته ای فتوچینی ناپولیتانا پنیر پیتزا خانگی سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) ترشی بندری لازانیا پاستا با سس گوشت تند نازخاتون لازانیا اسفناج تخم مرغ با روکش سیب زمینی خامه ترش گل کلم سوخاری جوجه تابه ای کاپوچینو چیز کیک توت فرنگی گراتن مرغ کیک شیفون  مرغ مکزیکی کیک باقلوا شیرینی مغربی کوکی های تلخ فندقی سوپ کلم رژیمی تارت میوه کیک سیب استیک با سس قارچ ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا سوپ کدوحلوایی سالاد روسی کرم موز مرغ فری رژیمی ترشی پرتقال سالمون با سس خردل عسلی رول استیک ژاپنی خورش کدوحلوایی رولت گوشت ساده کوکی ژله ای کوفته کاشونی دسر فروماژ پرتقال ترشی و سرکه لبو سالاد اسفناج تارت شکلاتی انار کوفته آلو شکلات ترافل با طعم بادام حلیم گندم شیرینی زنجبیلی نکات ژله رنگین کمان حلوا رولی سوپ جو دونات سوپ بروکلی پنکیک کدوحلوایی کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) ماکارونی لازانیایی قیمه نثار شیربرنج کرپ انبه شیرینی زولبیا شیرینی بامیه میرزاقاسمی گراتن سیب زمینی و قارچ پنیر نعناعی پیتزا سبزیجات کیک زبرا ژیگو گراتن سبزیجات راویولی میگو پفکی ژله بستنی توت فرنگی کاسه شکلاتی سمنو فروماژ شکلات و موکا بادمجان شکم پر سوپ پیاز فرانسوی مافین هویج کرم کارامل شیرینی نسکافه ایی سوفله فرانسوی ماست کدو جوجه چینی کیک اسفنجی کالباس مرغ خانگی خورش بامیه بوقلمون برشته (roast turkey) خمیر پیتزا ایتالیایی ژله نیمرو شیرینی فینانسیه دسر ویکتوریا سوپ جو فوری ژله تزریقی کلم پلو شیرازی قند رنگی پارافه آیس کافی سوپ کشک خورش ریواس مرغ آرام پز جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) سالاد عدس ته چین اسفناج کرم قهوه ترشی زیتون مخلوط ژله رولتی ماکارون فرانسوی جوجه کباب لاری نان خامه ای اسنک ذرت کدو شکم پر ترشی آلبالو و زرشک استاک گوشت شیرینی پادرازی پاناکوتا انبه كرم دو رنگ باواریا سوپ عدس و کدوحلوایی پاناکوتای شکلات سفید مربا کدوحلوایی قطاب گوشت دسر شوری قارچ سوپ دال عدس کوفته تبریزی نون برنجی




رازیانه

رازیانه یا بادیانه و یا بادیان گیاهی است گلدار از راسته آپیالس (Apiales)، از تیره چتریان (Apiaceae) از سرده رازیانه‌ها (Foeniculum). این گیاه سرشار از هورمونهای زنانه است و طبیعتی گرم دارد.
رازیانه بومی جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا


خواص مواد


مشاهده همه ...






اگپلنت پارمزان

eggplant parmesan یا پارمزانو بادمجان از غذاهاي معروف ايتالياييه که اسم لاتینش میشه Parmigiana
رسپی های مشابه این دستور هم هستند که در اونها از انواع مختلف گوشتها استفاده میشه مثل موساکا که در آینده نزدیک دستورشو براتون میذارم.
به خاطر ترکیب گوجه و بادمجان و ریحان و پنیر این خوراک مملو از طعم های بی نظیره
حتما امتحانش کنین


ویژه ها

کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
ژیگو
ارسال : chef somi
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
چیکن استروگانف
ارسال : chef somi
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی





کیک سیب

کیک سیب یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک در جهان است . این شیرینی یکی از شیرینی هایی است که در همه کشورها تهیه شده و تقریبا به همه مزاج ها سازگار است. امیدوارم که ازش لذت ببرید.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 195571
 
ندا سروستانی
امتياز : 124232
 
golara valianpour
امتياز : 87135
 
شف سارا
امتياز : 80814
 
سحر ناز
امتياز : 56766


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394