جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
شوری قارچ پاناکوتا شکلاتی نون برنجی کاپوچینو كوفته شويد باقلا شیرینی پادرازی پاستا با سس گوشت تند کرم قهوه خورش کدوحلوایی پاستا پنه سبزیجات کاسه شکلاتی سمنو گراتن سیب زمینی و قارچ دسر شکلاتی راه راه جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست دسر اسنک ذرت كرم دو رنگ باواریا کیک شیفون شیرینی نسکافه ایی کرم کارامل ماست کدو رولت گوشت ساده سوپ کشک سوپ عدس و کدوحلوایی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات دونات پنه با سس آلفردو سالاد عدس استاک گوشت سالاد اسفناج ژیگو گرام ماسالا مربا کدوحلوایی جوجه چینی ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا دسر ویکتوریا حلوا رولی ترشی و سرکه لبو نان خامه ای خورش لبو بستنی زمستانی پاستا آلفردو قیمه نثار تارت شکلاتی انار سوپ جو فوری کرم موز ترشی آلبالو و زرشک کوکی های تلخ فندقی ماکارون فرانسوی سالاد روسی خورش بامیه پنکیک کدوحلوایی ترشی بندری فتوچینی ناپولیتانا شیرینی زولبیا پیتزا سبزیجات رول استیک ژاپنی شیرینی فینانسیه ژله نیمرو تارت میوه خامه فرم گرفته تخم مرغ با روکش سیب زمینی سوپ کدوحلوایی پنیر پیتزا خانگی کوفته آلو مرصع پلو ژله خرده شیشه کیک پرتقال خوراک مرغ ماستی گراتن سبزیجات مرغ فری رژیمی پاناکوتا انبه فرنچ چاکلت موس موساکا یونانی  مرغ مکزیکی کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) دسر فروماژ پرتقال کدو شکم پر جوجه کباب لاری حلیم گندم کیسل  توت فرنگی (kissel) خمیر پیتزا ایتالیایی شیرینی مغربی چیپس های دارچینی پاناکوتای شکلات سفید راویولی ژله تزریقی گراتن مرغ شکلات ترافل با طعم بادام شیرینی بامیه کونفه کاداییف سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) جوجه تابه ای مشکوفی(دنت زعفرانی) ژله بستنی توت فرنگی اگپلنت پارمزان ژله رولتی کوفته کاشونی ناگت مرغ و سبزیجات میرزاقاسمی سوپ جو ترشی مشهدی پارافه آیس کافی شیربرنج خورش ریواس استیک با سس قارچ سوفله فرانسوی رولت مرغ کیک زبرا خوراک سینه مرغ با سس اسفناج نکات ژله رنگین کمان قند رنگی ترشی پرتقال فروماژ شکلات و موکا گل کلم سوخاری سالسا اسپاگتی کوفته تبریزی پلو یونانی کالباس مرغ خانگی سوپ پیاز فرانسوی کرپ انبه فالوده خانگی ترشی زیتون مخلوط بادمجان شکم پر دسر پرتقال و ماسکارپونه مرغ آرام پز آش انار پوره سیب زمینی مافین هویج بوقلمون برشته (roast turkey) اسموتی زنجبیل کیک باقلوا سالمون با سس خردل عسلی نازخاتون میگو پفکی آش رشته شیرینی فلورانتین لازانیا شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) سوپ دال عدس چیز کیک توت فرنگی ماکارونی لازانیایی کیک سیب تارت کاراملی خامه ترش لازانیا اسفناج آش شلغم قطاب گوشت شیرینی پسته ای ریزوتو مرغ و قارچ سوپ کلم رژیمی کوکی ژله ای شیرینی زنجبیلی سوپ بروکلی پنیر نعناعی کلم پلو شیرازی ته چین اسفناج کیک اسفنجی




زیره

زیره ، گياهي 2 ساله با ريشه‌اي دوكي شكل و ساقه‌اي منشعب به ارتفاع حدود 60 سانتيمتر‌، دانه آن (ميوه ) كشيده‌، مخروطي و داراي رگه هاي طولي برجسته مي‌باشد . بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد می‌کند.


خواص مواد


مشاهده همه ...






میگو پفکی

حفظ ارزش غذایی یکی از ارکان مهم در آشپزی است که باید به آن توجه بسیاری کرد حال اگر این حفظ ارزش غذایی خود باعث خوشمزه تر شدن غذا هم شود چرا نباید از آن پیروی کرد. در اینجا قصد دارم روش پخت میگوی پفکی با خوشمزه‌ترین خمیر مایع و همچنین حفظ ارزش غذایی را برای شما آموزش دهم. این خمیر مایع که در این روش پخت استفاده می‌شود به تنهایی آنقدر خوشمزه‌است که چند باری که برای دوستان پختم خمیر اضافه اومده را هم در آخر به تنهایی پختم. چون واقعا خمیر مایع خوشمزه‌ای است.


ویژه ها

چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
خامه ترش
ارسال : chef somi
ژیگو
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
پیراشکی گوشت و قارچ
ارسال : chef somi
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی





قرابیه

قرابیه (به آذری: قورابیه) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه(البته به شکلی متفاوت از تبریز) پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 71496
 
ندا سروستانی
امتياز : 56395
 
golara valianpour
امتياز : 28674
 
شف سارا
امتياز : 27276
 
سحر ناز
امتياز : 19220


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394