جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
نون برنجی ماکارونی لازانیایی جوجه کباب لاری پنه با سس آلفردو کلم پلو شیرازی نکات ژله رنگین کمان مربا کدوحلوایی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات پنیر پیتزا خانگی ترشی آلبالو و زرشک کاسه شکلاتی سمنو بادمجان شکم پر سوپ کشک ترشی پرتقال شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) گل کلم سوخاری کوکی های تلخ فندقی خورش بامیه سوپ جو فوری فرنچ چاکلت موس شیرینی پسته ای رولت گوشت ساده خوراک مرغ ماستی سالاد اسفناج فتوچینی ناپولیتانا ژله بستنی توت فرنگی تارت کاراملی پاناکوتا شکلاتی شیرینی فینانسیه سالمون با سس خردل عسلی جوجه چینی شیرینی زولبیا سوپ جو کالباس مرغ خانگی ژله تزریقی ژله رولتی خامه فرم گرفته بستنی زمستانی اسنک ذرت ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) کیسل  توت فرنگی (kissel) شیرینی فلورانتین كرم دو رنگ باواریا نان خامه ای کوفته تبریزی نازخاتون ژله خرده شیشه پاستا آلفردو کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) رولت مرغ آش شلغم ژله نیمرو سوفله فرانسوی شیرینی زنجبیلی خوراک سینه مرغ با سس اسفناج مشکوفی(دنت زعفرانی) پاستا با سس گوشت تند قطاب گوشت بوقلمون برشته (roast turkey) شیربرنج قیمه نثار ناگت مرغ و سبزیجات پنیر نعناعی سالاد روسی ریزوتو مرغ و قارچ کیک زبرا مرغ آرام پز کیک پرتقال ماکارون فرانسوی موساکا یونانی ژیگو پوره سیب زمینی پاستا پنه سبزیجات پاناکوتای شکلات سفید پارافه آیس کافی دسر فروماژ پرتقال گراتن سیب زمینی و قارچ رول استیک ژاپنی كوفته شويد باقلا جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست مافین هویج لازانیا شوری قارچ کاپوچینو سوپ دال عدس تارت میوه پیتزا سبزیجات شیرینی مغربی کیک اسفنجی دسر پرتقال و ماسکارپونه کیک باقلوا شیرینی بامیه کرم موز کدو شکم پر مرصع پلو تارت شکلاتی انار دسر ویکتوریا چیز کیک توت فرنگی خورش لبو دونات سوپ کلم رژیمی کرم کارامل تخم مرغ با روکش سیب زمینی راویولی آش رشته لازانیا اسفناج ترشی بندری خورش ریواس اسموتی زنجبیل کیک سیب ماست کدو میگو پفکی کونفه کاداییف فالوده خانگی کوفته کاشونی شیرینی پادرازی سوپ عدس و کدوحلوایی کوکی ژله ای شیرینی نسکافه ایی ته چین اسفناج خامه ترش اگپلنت پارمزان سوپ پیاز فرانسوی کرم قهوه کرپ انبه سالاد عدس گراتن سبزیجات ترشی مشهدی دسر آش انار کیک شیفون سالسا اسپاگتی قند رنگی سوپ بروکلی ترشی و سرکه لبو کوفته آلو ترشی زیتون مخلوط دسر شکلاتی راه راه پلو یونانی خورش کدوحلوایی جوجه تابه ای فروماژ شکلات و موکا خمیر پیتزا ایتالیایی پنکیک کدوحلوایی شکلات ترافل با طعم بادام سوپ کدوحلوایی حلیم گندم گرام ماسالا مرغ فری رژیمی گراتن مرغ استاک گوشت میرزاقاسمی پاناکوتا انبه  مرغ مکزیکی حلوا رولی چیپس های دارچینی استیک با سس قارچ




زنجبیل

زَنجـِبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است.
زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود


خواص مواد


مشاهده همه ...






کیک سیب

کیک سیب یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک در جهان است . این شیرینی یکی از شیرینی هایی است که در همه کشورها تهیه شده و تقریبا به همه مزاج ها سازگار است. امیدوارم که ازش لذت ببرید.


ویژه ها

پیراشکی گوشت و قارچ
ارسال : chef somi
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
قارچ سوخاری
ارسال : شف سارا
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری





شوری قارچ

شور همون ترشیه، با این تفاوت که ترشی فقط با سرکه تهیه میشه، اما شور، محلول آبنمک، مایع اصلیشه که با کمی سرکه مخلوط میشه؛ کافیه یکمی صبر کنید تا شور جابیفته. البته شاید هم کمی بیشتر از کمی؛ هرچه شور، بیشتر در محلول بمونه، خوشمزه تر، نرمتر و جاافتاده تر میشه. اگر کم اشتها هستین، شورها یکی از چاشنی های بسیار اشتها آورن.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 96228
 
ندا سروستانی
امتياز : 70695
 
golara valianpour
امتياز : 39913
 
شف سارا
امتياز : 36814
 
سحر ناز
امتياز : 26006


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394