جو


جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
«در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمی‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.
تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند ..... در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده‌های تخمیری از این گیاه استفاده می‌کنند.
در ایران بعد از گندم .جو در مقام سطح زیر کشت در رتبه دوم قرار دارد و علت آن هم نیاز آبی کم و مقاومت بسیار خوب در سرما و مقاومت در برابر شوری است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می‌کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.
• ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
• کشک الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند



غذاهایی که جو در آنها کاربرد دارد!
ناگت مرغ و سبزیجات شیرینی بامیه کاسه شکلاتی سمنو شوری قارچ میگو پفکی مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات شیرینی فلورانتین کیک شیفون جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست استاک گوشت مرغ آرام پز ژیگو سوپ دال عدس سوپ بروکلی شیربرنج کاپوچینو ژله بستنی توت فرنگی دسر پرتقال و ماسکارپونه تارت کاراملی پاستا آلفردو ترشی بندری كوفته شويد باقلا کوفته آلو کوکی های تلخ فندقی جوجه کباب لاری سوپ جو فوری خوراک مرغ ماستی شیرینی مغربی رول استیک ژاپنی دسر مافین هویج پیتزا سبزیجات لازانیا مرغ فری رژیمی موساکا یونانی سوفله فرانسوی جوجه چینی کدو شکم پر فالوده خانگی سالسا اسپاگتی کونفه کاداییف کیسل  توت فرنگی (kissel) چیپس های دارچینی پاناکوتا شکلاتی مشکوفی(دنت زعفرانی) ترشی پرتقال ساندویچ ایتالیایی با سس مارینارا پوره سیب زمینی پنیر نعناعی ترشی زیتون مخلوط پارافه آیس کافی کوفته کاشونی دونات آش شلغم خوراک سینه مرغ با سس اسفناج راویولی سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad) شیر زردچوبه (درمان سرماخوردگی) استیک با سس قارچ قند رنگی ریزوتو مرغ و قارچ شیرینی زولبیا تخم مرغ با روکش سیب زمینی کرم کارامل اگپلنت پارمزان کیک باقلوا کرم موز پنیر پیتزا خانگی دسر شکلاتی راه راه سوپ عدس و کدوحلوایی رولت گوشت ساده ژله خرده شیشه شیرینی پسته ای کالباس مرغ خانگی کوکی ژله ای خورش کدوحلوایی سوپ پیاز فرانسوی کیک سیب پاناکوتا انبه ترشی آلبالو و زرشک قطاب گوشت شکلات ترافل با طعم بادام پاستا با سس گوشت تند سوپ کشک شیرینی نسکافه ایی بستنی زمستانی فروماژ شکلات و موکا کوفته تبریزی حلوا رولی اسنک ذرت دسر ویکتوریا خمیر پیتزا ایتالیایی ژله تزریقی قیمه نثار گراتن سبزیجات لازانیا اسفناج گل کلم سوخاری پنکیک کدوحلوایی شیرینی زنجبیلی کیک زبرا نازخاتون خورش ریواس شیرینی فینانسیه پنه با سس آلفردو پاناکوتای شکلات سفید کیک پرتقال سوپ کدوحلوایی ماکارونی لازانیایی کلم پلو شیرازی مربا کدوحلوایی کرپ انبه چیز کیک توت فرنگی شیرینی پادرازی خورش بامیه ژله رولتی فرنچ چاکلت موس کرم قهوه ماست کدو فتوچینی ناپولیتانا  مرغ مکزیکی ته چین اسفناج ترشی و سرکه لبو تارت میوه جوجه تابه ای خورش لبو سالاد اسفناج سالاد عدس كرم دو رنگ باواریا رولت مرغ خامه ترش بادمجان شکم پر کرم سوپرایز (ژله سوپرایز) پلو یونانی نون برنجی حلیم گندم گرام ماسالا پاستا پنه سبزیجات اسموتی زنجبیل سالمون با سس خردل عسلی ژله نیمرو بوقلمون برشته (roast turkey) سوپ کلم رژیمی گراتن مرغ میرزاقاسمی تارت شکلاتی انار نکات ژله رنگین کمان ترشی مشهدی کیک اسفنجی آش انار آش رشته مرصع پلو سالاد روسی ماکارون فرانسوی سوپ جو دسر فروماژ پرتقال گراتن سیب زمینی و قارچ نان خامه ای خامه فرم گرفته




عدس

عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ


خواص مواد


مشاهده همه ...






دیپ دیش چیکن کوردن بلو

کوردون بلو یک غذای سوییسی است که ورقه گوشت رول شده با پنیر و کالباسه و سوخاری میشه
دیپ دیش چیکن کوردن بلو ورژن فرانسوی ازین غذاست که آسونتر آماده میشه
اگه مثل من عاشق پنیرین حتما امتحانش کنین.


ویژه ها

اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
پاناکوتا با سس میوه
ارسال : شف سارا
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi





رولت خامه ای

کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوه‌های تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده می‌شود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده می‌شود.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 81841
 
ندا سروستانی
امتياز : 62488
 
golara valianpour
امتياز : 33335
 
شف سارا
امتياز : 31384
 
سحر ناز
امتياز : 22098


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394