ماش


ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است….
ماش ویژگی‌های متفاوتی دارد و یکی از مواد غذایی‌ای‌ است که تقریبا از نظر مواد مغذی متعادل به شمار می‌رود.
ولی وجود برخی از مواد مغذی در آن، ویژگی خاصی را به این ماده ‌غذایی می‌دهد. از جمله اینكه میزان اسیدفولیک آن بسیار بالاست بنابراین خوردن ماش برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌-عروقی بسیار مفید است.
پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ پس مصرفش به افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، توصیه می‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اكسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.
از سوی دیگر، این ماده غذایی کاهش‌دهنده قند و چربی خون است و مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریكا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛
ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود. البته بهتر است كه این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.
یادتان باشد كه استفاده از آن به این شكل خواص ماش را چند برابر می‌كند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.
مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلكه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن كفایت می‌كند.



غذاهایی که ماش در آنها کاربرد دارد!
سمبوسه آش شلغم خمیر پیتزا ایتالیایی




دارچین

دارچین (نام علمی: Cinnamomum verum) درختچه‌ای است از راسته لورالس (Laurales) تیره برگ بویان (Lauraceae) سرده دارچینیان (Cinnamomum).درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای


خواص مواد


مشاهده همه ...






خامه ترش

خامه ترش نوعی سس با ترکیب مساوی از ماست و خامه است که برای انواع کیک ، شیرینی ، غذاهای گوشتی ، سیب زمینی ، سبزیجات و … کاربرد دارد و علاوه بر دارا بودن طعمی لذیذ در هضم سریع تر و بهتر غذا موثر است.


ویژه ها

رست بیف
ارسال : chef somi
مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی





ژیگو

ژیگو ، غذایی فرانسوی است که از گوشت ران گوساله یا گوسفندی درست میشود






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 117052
 
ندا سروستانی
امتياز : 82044
 
golara valianpour
امتياز : 48918
 
شف سارا
امتياز : 45231
 
سحر ناز
امتياز : 32133


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394