نخود


نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاهپ پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،‌متورم و نوک تیز بطول ۲ تا ۳ سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .
نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پرمصرف است.

● ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم نخود موادزیر موجود است :
آب/ ۱۰ گرم
پروتئین/ ۲۰ گرم
نشاسته/ ۱۵۵ گرم
کلسیم/ ۱۵۰ میلی گرم
فسفر/ ۳۵ میلی گرم
آهن/ ۷ میلی گرم
سدیم/ ۲۵ میلی گرم
پتاسیم/ ۷۸۰ میلی گرم
ویتامین آ/ ۵۰ واحد
ویتامین ب ۱ / ۰/۳ واحد
ویتامین ب ۲ / ۰/۱۵ واحد
ویتامین ب ۳/ ۲ میلی گرم
مواد روغنی/ ۵ گرم

نخود همچنین دارای مقدر بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید مالیک و املاح کمیابی نظیر بور ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز ، ‌دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد.

● خواص داروئی :
نخود بعلت دارا بودن اسید های آمینه مختلف ،‌ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .
نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که دارد ، نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد .
نخود کمی ملین است.
نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد.
نخود کرم کش است .
برای برطرف کردن درد سینه و ریه باید نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید .
روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد .
روغن نخود را اگر به زیرشکم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است .
افراد گرم مزاج باید نخود را با سکنجبین بخورند تا از نفخ شکم جلوگیری کند.
نخود را می توان برای دفع رسوبات ادراری و درمان زردی بکار برد.
نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است.
نخود را بصورت در دارو روی زخم های چرکین بگذارید آنها را باز کرده و الیتام می دهد.
یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد که در کشور های عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست . گیاه خواران آن را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود.



غذاهایی که نخود در آنها کاربرد دارد!
کلم پلو شیرازی گراتن سبزیجات میکادو سالاد اندونزی کوفته کاشونی تارت مرغ کتلت عربی سالاد ژامبون پلو یونانی اش رشته تارت گوشت پای چوپان ناگت گیاهی آش انار رولت گوشت ساده سس سالاد رژیمی ناگت مرغ و سبزیجات آش سبزی شیراز سالاد سیب زمینی  مرغ مکزیکی خوراک مرغ با رب انار پیتزا سبزیجات سالاد روسی پاستا پنه سبزیجات کیک مرغ آش رشته فلافل آبادان شامی سویا حمص اسفناج شیرینی نخودچی شکلاتی گل کلم سوخاری شیرینی نخودچی




روغن کنجد

کنجد یکی از گیاهان هزار خاصیت طبیعت است که بسیاری از مواد معدنی ، اسید های چرب غیر اشباع و مقداری آهن را در خود جای داده که درمیان انواع گیهان دارویی و دانه های روغنی دارای جایگاه ویژه


خواص مواد


مشاهده همه ...






مافین شکلاتی با رویه کرم شکلات

کیک مافین (به انگلیسی: Muffin) نوعی کیک نیمه شیرین یا نان سریع است که اصولاً برای یک نفر تهیه می‌شود. این کیک به کیک فنجانی شبیه است، با این تفاوت که مافین معمولاً شیرینی کمتری دارد . مافین ممکن است حاوی مواد پر شیرین مانند شکلات، تافی یا انواع کرم ها باشد.
در این پست مافین شکلاتی با رویه کرم شکلاتی را به شما آموزش میدهم.


ویژه ها

کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
فتوش لبنانی
ارسال : مینو محمدی
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
رست بیف
ارسال : chef somi
ژیگو
ارسال : chef somi
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری





قارچ سوخاری

قارچ سوخاری به عنوان دیش ساید برای خوراک های شما






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 195031
 
ندا سروستانی
امتياز : 123954
 
golara valianpour
امتياز : 86896
 
شف سارا
امتياز : 80566
 
سحر ناز
امتياز : 56619


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394