نخود


نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاهپ پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،‌متورم و نوک تیز بطول ۲ تا ۳ سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .
نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پرمصرف است.

● ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم نخود موادزیر موجود است :
آب/ ۱۰ گرم
پروتئین/ ۲۰ گرم
نشاسته/ ۱۵۵ گرم
کلسیم/ ۱۵۰ میلی گرم
فسفر/ ۳۵ میلی گرم
آهن/ ۷ میلی گرم
سدیم/ ۲۵ میلی گرم
پتاسیم/ ۷۸۰ میلی گرم
ویتامین آ/ ۵۰ واحد
ویتامین ب ۱ / ۰/۳ واحد
ویتامین ب ۲ / ۰/۱۵ واحد
ویتامین ب ۳/ ۲ میلی گرم
مواد روغنی/ ۵ گرم

نخود همچنین دارای مقدر بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید مالیک و املاح کمیابی نظیر بور ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز ، ‌دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد.

● خواص داروئی :
نخود بعلت دارا بودن اسید های آمینه مختلف ،‌ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .
نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که دارد ، نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد .
نخود کمی ملین است.
نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد.
نخود کرم کش است .
برای برطرف کردن درد سینه و ریه باید نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید .
روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد .
روغن نخود را اگر به زیرشکم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است .
افراد گرم مزاج باید نخود را با سکنجبین بخورند تا از نفخ شکم جلوگیری کند.
نخود را می توان برای دفع رسوبات ادراری و درمان زردی بکار برد.
نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است.
نخود را بصورت در دارو روی زخم های چرکین بگذارید آنها را باز کرده و الیتام می دهد.
یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد که در کشور های عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست . گیاه خواران آن را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود.



غذاهایی که نخود در آنها کاربرد دارد!
سس سالاد رژیمی کتلت عربی خوراک مرغ با رب انار حمص اسفناج سالاد ژامبون ناگت مرغ و سبزیجات تارت مرغ پلو یونانی پای چوپان شیرینی نخودچی شکلاتی تارت گوشت شامی سویا کیک مرغ سالاد روسی آش انار کوفته کاشونی کلم پلو شیرازی سالاد اندونزی گراتن سبزیجات سالاد سیب زمینی اش رشته ناگت گیاهی پاستا پنه سبزیجات گل کلم سوخاری آش رشته  مرغ مکزیکی پیتزا سبزیجات رولت گوشت ساده آش سبزی شیراز فلافل آبادان شیرینی نخودچی میکادو




روغن زیتون

هزاران هزار سال است که انسان از میوه های درخت زیتون روغنی استخراج می کند که به سلطان روغن های گیاهی موسوم است و علاوه بر پخت و پز، در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی، صابون، صنایع دارویی و حتی


خواص مواد


مشاهده همه ...






بیف استروگانف

بیف استروگانف غذایی روسی است که در سرتاسر دنیا معروفه و شیوه های سرو مختلفی داره.
شاید بگین اه خامه باگوشت!؟؟؟؟اما بهتون قول میدم اگه یکبار امتحانش کنین حتما میشه یکی از غذاهای مورد علاقتون


ویژه ها

سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k
بروشتای میگو و پنیر
ارسال : chef somi
رست بیف
ارسال : chef somi
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی





چای سرد (ice tea)

چای سرد حرارت و التهاب درونی را کاهش می دهد و اثری شبیه به هندوانه دارد، اما طبع سرد ندارد و می تواند در تنوع و طعمهای مختلف لیمویی، وانیلی، توت فرنگی و غیره سرو شود. اگر به خوردن چای به صورت سنتی و داغ عادت دارید بهتر است یکی دوبار چای سرد را امنحان کنید تا ذائقه تان با آن آشنا شود. حتما عضو ثابت رژیم غذاییتان خواهد شد.






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 151005
 
ندا سروستانی
امتياز : 100466
 
golara valianpour
امتياز : 65988
 
شف سارا
امتياز : 60773
 
سحر ناز
امتياز : 43028


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394