عدس


عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد .
عدس از سری حبوبات با طبع سرد و خشک است که سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است. از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم و آهن اشاره کرد. ویتامین های موجود در عدس C ، PP ، B2 ، B1 و A می باشند. عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است زیرا پتاسیم موجود در آن باهث فعالیت زیاد کلیه می شود.

– عدس باعث تقویت عضله قلب می‎گردد و در حفظ سلامتی آن مؤثر می‎گردد.
– عدس باعث تقویت عضلات و رشد و نمو کودکان می‎شود.
– عدس فعالیت سلول‎های مغز و هوش و حافظه را افزون می‎کند.
– کسانی که کم خون هستند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
– کسانی که دوران نقاهت را می‎گذرانند عدس مصرف نمایند.
– عدس یک غذای خوب برای سالمندان است.
– حضرت محمد(ص) فرموده‎اند: خوردن عدس دل را نرم و اشک چشم را به سرعت جاری می‎سازد.
– برای جمع شدن پوست‎های شل، عدس را با آرد جو مخلوط کرده با کمی گلاب با آبلیمو مخلوط نموده یک روز بگذارید بماند سپس خوب مخلوط کرده پوست را با آن محلول ماساژ دهید.
– برای رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط کرده روی جوش صورت بگذارید.
– برای تحلیل خنازیر و ورم‎های آن عدس را در سرکه بپزید به صورت ضماد بگذارید.
– خوردن عدس باعث جلای پوست می‎شود.
– برای دفع زردی رخسار عدس را همراه تخم خربزه میل کنید، یعنی ابتدا یک پیاله عدس خورده سپس بالای آن کمی تخم خربزه را بشکنید و یا این که عدس و تخم خربزه را بپزید به صورت ضماد روی صورت بگذارید.
– یک نسخه برای جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر کدام 25 گرم و نشاسته 15 گرم با عرق رازیانه مخلوط کرده روی صورت بمالید.
– کسانی که به کارهای سخت بدنی اشتغال دارند خوب است که یک وعده غذایی خود را عدس قرار دهند بدین روش که عدس پخته را با پیاز داغ مخلوط نمایند میل کنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خیس نمایند و در زمان پخت زمان کمتری ببرد خاصیت آن بیشتر است.
– برای نرم شدن سینه عدس آب پز میل کنید.
– برای درمان چاک گوشه لب از آش عدس استفاده کنید.
– برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده کنید.
– برای درمان دیفتری از جوشانده عدس قرقره کنید.
– برای سفیدشدن دندان با سوخته دانه‎های عدس دندان را مسواک کنید.
– کسانی که دختر می‎خواهند خوب است که یک ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری عدس را در برنامه خود بگذارند.
– برای مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام میل شود.
– برای برطرف شدن زخمهای عمیق آرد عدس را با عسل مخلوط کرده روی زخم بگذارید.
– برای از بین بردن ترک پاشنه پا و سرخی پوست آرد عدس را با سفیده تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بمالید.
– جهت ترک دست و پا که در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سرکه را به دست و پا بمالید.
– برای درمان ورم پستان که در اثر انعقاد شیر به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ کلم را بگذارید.
– کسانی که خارش و کهیر دارند از عدس آب پز استفاده نمایند.
– عدس باعث افزایش شیر مادران می‎شود.
– امام صادق(ع) فرموده‎اند: در عدس دوای هفتاد درد است.
– خوردن آب عدس ملین و خود عدس قابض است.
– کسانی که مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده کنند.
– برای درمان خارش چشم عدس را بسوزانید و به چشم بمالید.
– عدس پخته با سرکه جهت استسقاع یا آماس مفید است. علایم بیماری آماس یا استسقاع عبارتند از : نفخ شکم، ورم بدون درد در تمامی بدن، تورم پلک‎ها و چشم و صورت، تغییر رنگ پوست و زردی چهره، تهوع و اسهال یا یبوست و خواب‎آلودگی.
– مصرف زیاد عدس باعث ضعف دید می‎شود.
– کسانی که اختلالات قاعدگی دارند عدس نخورند.
– خوردن عدس در شب باعث کابوس و مالیخولیا می‎شود به طور کلی عدس کم بخورند.
– کسانی که تصلب شرائین دارند عدس کم بخورند.
– زیاده روی در خوردن عدس باعث جذام می‎شود.
– افرادی که آنژین صدری دارند عدس کم بخورند.
– زیاده‎روی در خوردن عدس ضعف اعصاب می‎آورد.
– افراد سوداوی عدس کم بخورند.
– خوردن زیاد عدس باعث سخت ادراری می‎شود.



غذاهایی که عدس در آنها کاربرد دارد!
آش سبزی شیراز سوپ عدس و کدوحلوایی آش انار سوپ دال عدس آش رشته سوپ اوگلین (ترکی) Ezogelin soup سوپ کشک اش رشته آش شلغم سالاد عدس




ماش

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین


خواص مواد


مشاهده همه ...






پاناکوتا با سس میوه

پاناکوتا دسری خوشمزه است که به صورت لایه لایه از خامه و ژله درست می‌شود و در هر فصل از سال می‌توان از ژله و میوه‌های مربوط به همان فصل در آن استفاده کرد.


ویژه ها

شوری قارچ
ارسال : آرزو مقبل
رست بیف
ارسال : chef somi
رست بیف
ارسال : chef somi
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
میگو پفکی
ارسال : مامان پری
پیراشکی گوشت و قارچ
ارسال : chef somi





سالاد رایس نودل و میگو (Rice Noodle-Shrimp Salad)

رایس نودل نوعی ورميشله که در خيلي از غذاهاي كشورهاي آسياي جنوب شرقي كاربرد داره.
این سالاد یه ترکیب خوشمزه است که سریع هم آماده میشه و به عنوان یه وعده غذایی هم میشه ازش استفاده کرد
با کم و زیاد کردن سبزیجات مختلف به این رسپی میتونین انواع مدل های این سالاد رو داشته باشین






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 241790
 
ندا سروستانی
امتياز : 149162
 
golara valianpour
امتياز : 107924
 
شف سارا
امتياز : 100766
 
سحر ناز
امتياز : 70052


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394