شیرینی پسته ای !خوشمزه ی پذیرایی های نوروزی
مواد لازم
کره 300 گرم
پودر قند 100 گرم
آرد ذرت 25 گرم
آرد نول 350 گرم
بیکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
شکلات سفید (خردشده) مقداری برای تزیین
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
هل 1 قاشق چایخوری
رنگ خوراکی سبز 3 قطره
پودر پسته 60 گرم
مغز و پودر پسته مقداری برای تزیین
طرز تهیه
قبل از شروع کار
• فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛
• پودر قند را در ظرفی جداگانه الک کنید؛
• کره را در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شود؛
• آرد ذرت، آرد نول، بیکینگ پودر و نمک را در ظرفی مخلوط و دوبار الک کنید؛
• شکلات را روی حرارت بخار آب جوش قرار دهید تا ذوب شود (روش بِن ماری)؛
• سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
روش تهیه:
1. کره و پودر قند را در ظرفی بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شود سپس وانیل، هل و رنگ خوراکی سبز را به آن بیافزایید و مجدداً هم بزنید؛
2. مخلوط آرد و پودر پسته را به تدریج به مخلوط بالا اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی بهدست آید. خمیر آماده شده را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید؛
3. پس از این مدت، خمیر را از یخچال بیرون آورید و با وردنه روی سطح آردپاشی شده به قطر 3 میلیمتر باز کنید، با کاتر دلخواه برش بزنید و روی سینی فر بچینید.
در آخر
شیرینی ها را به مدت 5 تا 6 دقیقه در طبقه وسط فر گرمشده، قرار دهید تا بپزند و لبه آنها طلایی رنگ شوند. پس از این مدت، شیرینی ها را از فر بیرون آورید و بگذارید به مدت 30 دقیقه روی توری سیمی بمانند تا خنک شوند. شیرینی ها پسته را با شکلات (ذوبشده)، مغز و پودر پسته تزیین و سرو کنید.
شیرینی پسته ای
کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوههای تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده میشود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده میشود.
ویژه ها
کَرَفْس گیاهی است با نام علمی Apium graveolens. این گیاه در آشپزی کاربرد داردو ارتفاع آن تا یک متر میرسد.
کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم میباشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید میباشند. کرفس
مقالات