بوقلمون برشته (roast turkey)


رست ترکی یا همان بوقلمون در بیشتر کشورها برای شام در مراسم مثل کریسمس،شب سال نو،شکرگزاری و مراسم خاص دیگر طبخ و سرو میشود.به مناسبت ایام آغاز سال نو خالی از لطف ندیدم این دستور تهیه ویژه را برای شما دوستان به اشتراک بگذارم.



مواد لازم

پیاز 3 عدد
آویشن (پودرشده) 4 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
سیر (کوبیده شده) 4 حبه
بوقلمون (درسته) 1 عدد
کره 400 گرم
هویج (مکعبی خردشده) 2 عدد
کرفس (مکعبی خردشده) 1 عدد
برگ بو (روغن مایع) 2 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
سس رست ترکی طبق دستور داده شده

طرز تهیه

1. در قابلمه ای حاوی آبِ جوش، یکی از پیازها را دونیم کرده، سپس آن را به همراه نیمی از آویشن و مقدار زیادی نمک و سیر، به قابلمه اضافه کنید. زمانیکه نمک در آب کاملاً حل شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود؛
2. در ظرفی بزرگ، مایع خنک شده را با پنج پیمانه آبِ سرد مخلوط کرده و 10 قطعه یخ به مایع اضافه کنید. بوقلمون را داخل ظرف بگذارید و اطمینان حاصل کنید که مایع، تمام سطح بوقلمون را پوشانده است، سپس ظرف را به مدت 10 ساعت، در یخچال قرار دهید تا بوقلمون کاملاً مزه دار شود؛
3. مقداری نمک و فلفل سیاه را در ظرفی، با کره مخلوط کرده و هم بزنید، سپس یک قاشق چایخوری آویشن به مواد افزوده و کاملاً مخلوط کنید تا مواد نرم و یکدست شوند، سپس آنها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود. پس از ذوب شدن، آن را کنار بگذارید؛
4. بوقلمون را پس از گذشت 10 ساعت، از ظرف خارج کرده و اجازه دهید بوقلمون، یک ساعت در دمای محیط بماند تا خشک شود؛
5. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 175 درجه سانتیگراد، تنظیم و گرم کنید؛
6. داخل بوقلمون، نمک و فلفل بپاشید، سپس دو عدد پیاز خلالی خردشده را به همراه هویج، کرفس و برگ بو، داخل بوقلمون قرار دهید، سپس با قلم موی مخصوص آشپزی، کمی روغن مایع، روی پوست بوقلمون بمالید و مخلوط کره آماده شده را داخل بوقلمون بریزید. بوقلمون را طوری که سینه اش به سمت پایین باشد، در سینی مخصوص فر قرار داده و به مدت یک ساعت، در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا بپزد؛
7. بوقلمون را از فر خارج کنید، آن را بچرخانید تا طرفِ دیگر نیز پخته شود. بالای آن را با نیمی از مخلوط کره ذوب شده چرب کنید، سپس آن را به مدت یک ساعت دیگر، در فر قرار دهید؛
8. پس از این مدت، بوقلمون را از فر خارج کرده و بقیه مخلوط کره را روی آن بمالید و بهمدت یک ساعت دیگر، در فر قرار دهید؛ پس از پخت، بوقلمون را از فر خارج کرده و در سینی مخصوص قرار دهید. بوقلمون را قبل از سرو، بهمدت20 دقیقه، داخل فویل آلومینیومی سوراخدار بپیچید، طوریکه بخار از آن خارج شود، سپس آن را بُرش داده و بههمراه سس ترکی سرو کنید.

طرز تهیه سس رست ترکی:
ابتدا استاک مرغ را آماده کنید، سپس چربی جمع شده روی استاک مرغ را جدا کرده و در قابلمه ای، روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.150 گرم آرد سفید (الک شده) را به آن افزوده و هم بزنید تا زمانیکه کاملاً نرم و یکدست شود. 10 تا 15 دقیقه مایع را حرارت دهید و در حین این کار، سس را هم بزنید، سپس دو پیمانه استاک مرغ به آن اضافه کرده و به حرارت دادن ادامه دهید و به تدریج، استاک را اضافه کرده و هم بزنید تا زمانیکه کاملاً نرم شود. پس از آن که تمام استاک را اضافه کردید، غلظت مایع را امتحان و استفاده کنید.

نکته

• مقدار آرد بستگی به غلظت مورد نیاز سس دارد. اگر سس غلیظتری میخواهید، میتوانید مقدار آرد را بیشتر کنید.
• به خاطر داشته باشید، پس از برداشتن سس از روی حرارت، غلظت آن بیشتر خواهد شد؛ اما اگر سسی نرم تر و رقیق تر میخواهید، میتوانید یک پیمانه دیگر استاک اضافه کنید




بوقلمون برشته (roast turkey)

  1394/10/6 - 3:6:52
  پسندیدن : 4
  در لیست کسی نیست
  بدون نظر
  بازدید : 8211


 
chef somi
امتياز : 251145

ارسال هاي ديگر كاربر








خامه ترش

خامه ترش نوعی سس با ترکیب مساوی از ماست و خامه است که برای انواع کیک ، شیرینی ، غذاهای گوشتی ، سیب زمینی ، سبزیجات و … کاربرد دارد و علاوه بر دارا بودن طعمی لذیذ در هضم سریع تر و بهتر غذا موثر است.


ویژه ها

رولت خامه ای
ارسال : نیوشا تهرانی
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
بلوبری اسموتی
ارسال : chef somi
قرابیه
ارسال : شیرین صادقی
شیرینی مغربی
ارسال : ندا سروستانی
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل
کیک سیب
ارسال : ندا سروستانی
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی



رزماری

رومارَن یا اِکلیل کوهی یا رُزماری (Rosmarinus officinalis) گیاهی خشبی، چندساله و معطر است که برگ‌هایی سوزنی‌شکل و همیشه‌سبزدارد.
رومارن بومی منطقه مدیترانه و کشور اوروگوئه است. گل‌های آن در رنگ‌های گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی می‌رویند.

استفاده


خواص مواد


مشاهده همه ...





كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 251145
 
ندا سروستانی
امتياز : 153848
 
golara valianpour
امتياز : 111161
 
شف سارا
امتياز : 104387
 
سحر ناز
امتياز : 72200


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394