آیا غذایی که میخوریم روی ژنها تاثیر میگذارد؟


رفتار سلول های ما به وسیله ترکیبی ازفعالیت های ژن ها و واکنش های شیمیایی تعیین می شوند که با عنوان متابولیسم شناخته می شوند. متابولیسم در دو مسیر حرکت می کند: شکست مولکول ها جهت تولید انرژی مورد نیاز بدن و تولید تمام ترکیبات مورد نیاز جهت سلول.

همه می دانیم که DNA انسان می تواند اطلاعات گویایی دررابطه با اینکه یک ارگانیسم ویژه چگونه به نظر می رسد را ارائه دهد. ژن ها می توانند به وسیله سایر ژن ها یا تغییرات اپی ژنتیکی (مولکول های کوچکی که به DNA متصل شده و بر فعال شدن ژن ها اثر می گذارند)، روشن و خاموش شوند.
مطالعات گذشته نشان داده که فاکتور دیگری بنام شبکه متابولیکی نیز احتمالا در تنظیم بیان ژن تاثیر می گذارند. شبکه متابولیکی، پاسخ های بیوشیمیایی می باشند که درون یک ارگانیسم رخ می دهند. این واکنش ها به شدت به موادغذایی سلول مانند قندها، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب و ویتامین هایی که از طریق غذایی که می خوریم بدست می آید، وابسته می باشند.
جهت بررسی اینکه این اتفاق چگونه رخ می دهد گروهی از محققان از کشورهای مختلف به سرپرستی دکتر مارکوس راسلر در دانشگاه کمبریج انگلستان و انستیتو فرانسیس کریک لندن، نقش متابولیسم را در اغلب فعالیت های سلولی بررسی کردند. آن ها از سلول های مخمر جهت این مطالعه استفاده نمودند. مخمر یک مدل بسیار مناسب برای نمونه های بزرگتر می باشد که دستکاری ژنتیکی آن ها نسبت به نمونه های حیوانی ساده تر می باشد. در مخمر ژن های مهم و کاربردی در مکانیسم های سلولی با ژن های موجود در حیوانات و انسان ها مشابه می باشند.
محققان سطح متابولیت های مهم مانند محصولات واکنش های متابولیک را در سلول های مخمر دستکاری کرده و بررسی کردند که رفتار ژن ها و مولکول ها در این سلول ها چگونه تغییر می کنند. تقریبا 9 تا از 10 ژن و محصول آن ها به وسیله تغییرات متبولیسم سلولی تحت تاثیر قرار می گیرند.
دکتر راسلر اعلام نموده که متابولیسم سلولی نقش پویای مهمی در سلول ها بازی می کنند و تقریبا تمام ژن های سلولی بوسیله تغییرات مواد غذایی تحت تاثیر قرار می گیرند. در حقیقت در بسیاری از موارد این اثرات بسیار قوی می باشند تا جاییکه تغییرات پروفایل متابولیک سلول ها می تواند باعث شود که رفتار ژن ها کاملا تغییر یابد.
تا پیش از این مطالعه تصور بر این بود که ژن ها کنترل می کنند که چگونه مواد غذایی به مولکول های مهم شکسته شوند، اما مطالعه ی حاضر نشان داده که این دیدگاه اشتباه است شکست مواد غذایی است که بر رفتار ژن ها تاثیر می گذارد.
محققان اعتقاد دارند که یافته های آن ها کاربردهای گوناگونی دارد از جمله اینکه مشخص خواهد کرد که چگونه بدن ما به یک داروی خاص پاسخ می دهد. و یا مثلا در سرطان ها، که سلول های توموری با جهش های ژنتیکی متنوع و چندگانه ای همراه می باشند، شبکه متابولیکی سلولی آن ها تغییر می یابد. و این خاموش و روشن ژن ها می تواند رفتار ژن ها را تحت تاثیر قرار داده و احتمالا توضیح خواهد داد که چرا برخی داروها برروی برخی از افراد تاثیر ندارد.






آیا غذایی که میخوریم روی ژنها تاثیر میگذارد؟

  1394/11/24
  بازدید : 1654





رولت خامه ای

کیک رولت یا رولت سوئیسی ، نوعی کیک اسفنجی است. کیک بصورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوه‌های تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده می‌شود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده می‌شود.


ویژه ها

اگپلنت پارمزان
ارسال : chef somi
چای سرد (ice tea)
ارسال : ساناز ذاکر
سالسا فرسکا
ارسال : chef somi
پاپریکا خانگی paprika
ارسال : chef somi
کیک شکلاتی رژیمی
ارسال : مامان پری
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
اشترودل هات داگ
ارسال : آرزو مقبل



جو

جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوب‌شرقی آغاز شده‌است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین،


خواص مواد


مشاهده همه ...



قارچ سوخاری

قارچ سوخاری به عنوان دیش ساید برای خوراک های شما






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 90578
 
ندا سروستانی
امتياز : 67524
 
golara valianpour
امتياز : 37386
 
شف سارا
امتياز : 34582
 
سحر ناز
امتياز : 24447


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394