ارتباط مصرف شکلات و پیشگیری از دیابت


مطالعات گذشته اثرات سودمندی از مصرف کاکائو و شکلات بر مقاومت انسولینی، استرس اکسیداتیو و همچنین التهاب که از عوامل خطر مهم ابتلا به دیابت ملیتوس است گزارش کرده اند. اما همچنان جای سؤال دارد که آیا مصرف شکلات باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت ملیتوس می شود یا خیر.
محققان طی مطالعه ای این فرضیه را که" مصرف شکلات ارتباط معکوس با ابتلا به دیابت ملیتوس دارد" را مورد آزمایش قرار دادند. نتایج حاصل از این مطالعه در سال 2015 در Am J Clin Nutr منتشر شده است.
در این مطالعه اطلاعات مربوط به بیش از 18000 شرکت کننده با میانگین سنی 66 سال که مبتلا به دیابت ملیتوس نبودند مورد آنالیز قرار گرفت. میزان مصرف شکلات از طریق یک پرسشنامۀ بسامد خوراک اندازه گیری شد. بر این اساس چهار گروه مشخص شد. گروه اول اصلاً شکلات مصرف نمی کردند، گروه دوم 3-1 واحد شکلات در ماه، گروه سوم 1 واحد در هفته و گروه چهارم در هفته 2 واحد شکلات یا بیشتر مصرف می کردند. اطلاعات مصرف شکلات شرکت کنندگان با عوامل تأثیر گذاری مانند سبک زندگی، عوامل خطر بالینی و تغذیه ای مانند کل انرژی دریافتی تطبیق یافت. همچنین شرکت کنندگان از طریق معاینات سالانه از لحاط ابتلا به دیابت ملیتوس پیگیری شدند. شرکت کنندگان به طور میانگین حدود 9 سال پیگیری شدند.
نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که طی حدود 9 سال پیگیری، 1123 نفر به دیابت ملیتوس مبتلا شدند. این تعداد معادل 2/6 درصد از کل شرکت کنندگان را تشکیل می داد. همچنین مصرف شکلات ارتباط معکوسی با ابتلا به دیابت ملیتوس داشت که ارتباط در افرادی که سابقۀ بیماری قلبی-عروقی یا نارسایی قلبی نداشتند اندکی قوی تر بود. البته افزایش سن و نمایۀ تودۀ بدن(BMI) این ارتباط را تعدیل می نمود.
بنابراین، مقالۀ حاضر از ارتباط معکوس بین دریافت شکلات و بروز دیابت ملیتوس؛ بیشتر در افراد جوانتر که وزنشان در محدودۀ طبیعی قرار دارد حمایت می کند. به نظر می رسد مصرف شکلات و استفاده از فواید آن به شرط پیروی از یک الگوی جامع و سبک زندگی سالم و در نظر داشتن انرژی کل دریافتی شخص قابل توصیه است.






ارتباط مصرف شکلات و پیشگیری از دیابت

  1394/10/3
  بازدید : 1478





چای سرد (ice tea)

چای سرد حرارت و التهاب درونی را کاهش می دهد و اثری شبیه به هندوانه دارد، اما طبع سرد ندارد و می تواند در تنوع و طعمهای مختلف لیمویی، وانیلی، توت فرنگی و غیره سرو شود. اگر به خوردن چای به صورت سنتی و داغ عادت دارید بهتر است یکی دوبار چای سرد را امنحان کنید تا ذائقه تان با آن آشنا شود. حتما عضو ثابت رژیم غذاییتان خواهد شد.


ویژه ها

مافین ژامبون و پنیر
ارسال : ندا سروستانی
حمص اسفناج
ارسال : chef somi
بیف استروگانف
ارسال : chef somi
سیب زمینی تنوری
ارسال : بهاره کریمی
پیراشکی گوشت و قارچ
ارسال : chef somi
ژله خرده شیشه
ارسال : ندا سروستانی
کرم کارامل
ارسال : سحر ناز
کرپ موز و آناناس
ارسال : shadi k
کاپوچینو
ارسال : ندا سروستانی



نخود

نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاهپ پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه کوچک و دندانه


خواص مواد


مشاهده همه ...



اشترودل هات داگ

درست کردن فست فود توی خونه لذت داره و سالمتره،چون توی انتخاب مواد با کیفیت دقت میکنین!این اشترودل هم یه فست فوده و میتونین به عنوان فینگرفود در سایزهای کوچکتر ازش استفاده کنین.نوش جان...






كاربران برتر

 
chef somi
امتياز : 96219
 
ندا سروستانی
امتياز : 70692
 
golara valianpour
امتياز : 39910
 
شف سارا
امتياز : 36812
 
سحر ناز
امتياز : 26003


پربازديدترين ها



جديدترين ها












کلیه حقوق برای سایت فودبــرد محفوظ می باشد © 1394